Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Радио Пловдив отново е домакин на музикалния фестивал "Тримонтиада"

В Първо студио на Радио Пловдив започва музикалния фестивал "Тримонтиада" 2022, който ще се проведе в три последователни вечери от 07 до 09 април. Организатор на събитието, превърнало се в традиция за Пловдив, е световноизвестният музикант и пианист маестра проф. Галина Врачева. 

Всички концерти са с начален час 19:30 часа и ще могат да бъдат гледани и слушани на фейсбук страницата на Радио Пловдив.

https://www.facebook.com/events/522773749248981

В първия ден, 07 април, програмата включва произведение от Л. В. Бетовен и швейцарския композитор Йоахим Рафф (1822 - 1882). 

През 2022 година чествамe 150 години от рождението на Йоахим Рафф. В студиото ще бъде и председателят на фондацията „Йоахим Рафф“ – Северин Колб, с който ще ви запознаем отблизо с творчеството на швейцарския композитор. 

Музикалните прозиведения, който ще звучат по време на втората фестивална вечер, 08 април, са от композиторите Жан Мари Леклер, Фрескобалди и Енгелберт Хумпердинк в изпълнение на Младежки Камерен Оркестър „Франк Мартен Плейър“. 

Третата вечер, 09 април, гостува световноизвестният баритон Андреас Байнхауер и пианистът Маркус Хадула с вокални произведения от различни композитори. 

"Тримонтиада" 2022  ви очаква в Първо студио на радио Пловдив от 7 до 9 април от 19:30 часа. Заповядайте!

Още от категорията

Щастливи в Пловдив с гостите ни във "Вкусът на лятото"

И това лято Радио Пловдив ще ви среща с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, успели, вдъхновяващи и артистични, хора.  С нашите събеседници пак ще си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме!  Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите..

публикувано на 15.07.22 в 11:41

Премиера на книгата „Начо On My Mind" в Радио Пловдив

Премиера на книгата „Начо On My Mind“ от Антон Баев ще се състои тази вечер от 18 ч. в Културния център на Радио Пловдив. Книгата съдържа документални записки от интервюта с една от най-забележителните обединяващи фигури в българската култура от втората половина на 20-и век Атанас Кръстев – Начо Културата, за миналото на Старинен Пловдив...

обновено на 17.06.22 в 16:02

"Футболът, тази болка отляво" в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата "Футболът, тази болка отляво" ще бъде представена официално в Първо студио на Радио Пловдив в 18:00 часа в сряда. Съавтори са четирима души, чийто живот е белязан от най-великата игра на планетата - спортният деятел, бивш футболист и морски капитан Нейко Дамянов, легендата на Локомотив (Пловдив) и България Георги Василев - Гочето, легендата на..

публикувано на 14.06.22 в 13:22

"Великите европейци" продължават похода си в България

Тази вечер от 18 часа, в Първо студио на Радио “Пловдив“, ще се състои премиерата на третия том от поредицата „Великите европейци“. Събитието е в рамките на програмата „Пловдив чете“ и се реализира със съдействието на издателство „Жанет 45“. След близо две години дистанция и социална изолация, поредицата „Великите европейци“ се завръща в..

обновено на 13.06.22 в 13:44

ЕС трябва да влезе в 21 век, кризите активизират дебата за промяна

Твоят глас е важен за Европа - такава, в каквато искаш да живееш! Във вторник, 17.05.2022 г. екипът на Радио Пловдив проведе  втората  дискусия от проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Базова тема..

обновено на 17.05.22 в 14:21