Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания поощрява кастрирането на домашни любимци

| обновено на 11.04.22 в 06:45


Стартира инициатива, с която Община Пловдив ще поощри собствениците на домашни кучета и котки да кастрират своите любимци. Желаещите да се възползват от условията по кампанията ще получат талон за отстъпка от стойността на манипулацията. 

Талоните се предоставят във всяка от районните администрации по местоживеене или в дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на общината. 

За женските кучета отстъпката ще е 55 лева, а за мъжките – 30 лева. 20 лв отстъпка ще получат собствениците на женски котки, а за мъжките – 10 лева. Собственикът ще доплати остатъка от стойността на манипулацията на място във ветеринарния кабинет. 

Кампанията ще продължи до 9-ти декември.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

7 бременни жени се имунизираха срещу коклюш в РЗИ-Пловдив

7 бременни жени си  поставиха в РЗИ –Пловдив ваксина срещу коклюш в първия ден от въведените временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на инфекциозното заболяване.  Имунизацията срещу коклюш е еднократна, препоръчителна и безплатна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, с намалено антигенно..

публикувано на 09.05.24 в 16:32

В Деня на Европа руски знамена се развяха на Альоша

Стотици пловдивчани поднесоха венци и цветя на паметника Альоша и почетоха 9 май – Деня на победата .  Слово произнесе руският посланик у нас Елеонора Митрофанова, която бе придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.  Редом до българските знамена граждани носеха и руски флагове. Част от гражданите заявиха, че на 9-ти май..

публикувано на 09.05.24 в 14:51

В "Трезора за идеи" сградата на БНБ е от библиотека и музей до обществена баня

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старото здание на БНБ. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на сградата, която е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. В конкурса „Трезор за идеи“..

публикувано на 09.05.24 в 13:16

Обявяват до дни обществената поръчка за кино "Космос"

До няколко дни обществената поръчка за ремонта на кино „Космос“ ще бъде обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки, каза заместник-кметът по култура Пламен Панов. Документацията вече е подадена в системата на агенцията и ако поръчката за ремонт и преустойство на сградата не бъде изтеглена за предварителна проверка, още в понеделник..

публикувано на 09.05.24 в 12:19

Кметът Димитров: Премахването на "Альоша" сега не е тема за Пловдив

Премахването „Альоша“ сега не е тема за Пловдив, заяви кметът Костадин Димитров в отговор на въпрос за демонтажа на паметника. По традиция за Деня на победата 9 май десетки хора се изкачват до монумента. „След решение на Общинския съвет заместник-кметовете по финанси и по строителство трябва да изготвят становище колко би струвало и как..

публикувано на 09.05.24 в 12:10