Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инфантилността на културния министър роди шедьовър

Тези видеа на министър Атанас Атанасов изместиха много по-съществени проблеми, какъвто е например избора на гуверньор на БНБ, какъвто е поредния половин милиарден заем, който днес пак се тегли. Доста по-съществени проблеми има, отколкото това клоунско изпълнение на министъра на културата в интернет“ – заяви в интервю за Радио Пловдив журналистът Антон Баев, който е и председател на Дружеството на пловдивските писатели.

Моята реакция е по-различна, аз се смях много особено на римейка на клипа на Атанасов, който направи по брилянтен начин актьорът Филип Аврамов. Самото видео на Филип Аврамов е произведение на изкуството. Така че само това да беше предизвикало въпросното селфи на Атанас Атанасов, то си е свършило работото – създало е произведение на изкуството. Ето как една инфантилност ражда един творчески продукт. Аз друг творчески продукт на Атанасов не съм видял да се роди“ – изтъква Баев.

Има два подхода за поста на министър на културата. Единият начин е да се сложи емблематичен творец на този пост, разпознаваемо лице, с ярки достижения не само у нас. И другият е да се сложи един добър администратор. И двата подхода имат своите плюсове и минуси. В случая обаче изборът е нито върху творец, камо ли емблематичен, нито върху администратор“ – коментира Баев.

Всъщност зад този лозунг „Продължаваме промяната“ нахлу някаква инфантилщина, нахлуха едни хора, които някъде са завършили, но нямат никакъв опит, още по-малко опит в българската реалност, защото тя е по-различна. И много от тях те са управлявали семеен бюджет, какъвто е министърът на финансите, да кажем, а изведнъж управлява ковчежето и финансите на цялата държава“ – подчерта Баев.

Аз го разбирам момчето (бел.ред. става дума за Атанасов), защото то няма никакъв опит. То слуша някакви батковци там, които му казват какво да прави. Защо ги слуша и защо стои на този пост, за да се върти като някакво болтче наляво и надясно, това си е негов избор. Но със смяната му нищо няма да се постигне, защото аз не виждам кой стойностен творец или пък администратор иска да заеме този пост в едно правителство, което виждаме, че е пред разпад“ – обобщава Баев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Даниел Стефанов

Няма реална пречка изборите да са 2 в 1

Политологът и изборен експерт Даниел Стефанов коментира в програма "Ден след ден" политическата ситуация, възможностите за избор служебен премиер и предстоящите избори. Според него през следващата седмица президентът ще направи своите консултации с политическите партии и записаните в Конституцията възможни кандидати за служебен премиер. Той смята,..

публикувано на 28.03.24 в 16:47
Иван Начев

Има много партии, които искат избори 2 в 1

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога  доц. Иван Начев . Политологът отбеляза, че има две групи от партии, които имат интерес от нови избори.  "Първо са тези, които са позагубили..

публикувано на 28.03.24 в 10:10

Очаква ни много мръсна кампания на изборите

Президентът не бърза с връчването на 3-тия мандат, според мен си изпълнява процедурните задължения по Конституция. Не е неочаквано за мен е и връчването на мандата на ИТН, каза в предаването "Точно днес" пловдивският депутат от ПП-ДБ Росен Костурков. Според него обаче ИТН може и да се опитат да съставят експертно правителство.  Избори 2 в 1..

публикувано на 28.03.24 в 09:46

Пловдив е домакин на форум за дигитализация в образованието

Участници от цялата страна ще дискутират в Пловдив - дигитализацията, иновациите и уменията на 21 век на майсторски клас, организиран от фондация „Световен образователен форум България“ Генералният секретар на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA) Пол Бърн, който е и член на съвета на Международната конфедерация на..

обновено на 28.03.24 в 06:38

Протест осуети изграждането на соларен парк в Калугерово

Мирен протест пред сградата на община Лесичово осуети поне за сега изграждането на соларен  парк в землището на пазарджишкото село Калугерово . В него се включиха ловци и жители на няколко села.  Протестиращите се събраха в 14 часа пред сградата на община Лесичово, където на заседанието на Общинския съвет трябваше да бъде разгледано..

публикувано на 27.03.24 в 13:27