Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Кой съм аз" за бебетата в Кукления театър


Със спектакъла „Кой съм аз“ Държавен куклен театър-Пловдив стартира честването на своята 75-та годишнина, която се отбелязва през 2022 г. Екипът на татъра го е нарекъл „Театър за бебета“ с идеята да бъдат обхванати всички възрастови категории публика, започвайки от най-най-най-малките. По думите на директора на Кукления театър Петър Влайков, „театърът за бебета е особен вид спектакъл, който не е насочен само към най-малките, а е специфично преживяване за семейството, тъй като извежда родителите и детето от ежедневната рутина“. 

Режисьор на пиесата Кой съм аз“ е Галя Савова, сценограф – Стефка Кювлиева, автор на музиката е куклената актриса Петя Недева. Премиерата на спектакъла за най-малките е на 15-ти април с две представленията от 10 и от 11 ч.

В петък в Кукления театър ще бъде открита и  изложба по проект  на художествена галерия Димитровград „Петко Чурчулиев“, която се реализира съвместно с четири национални художествени гимназии в страната и три театъра  „Плакатът остава“ – на ученици плакатисти. Кукленият театър се подготвя и за участието си в съвместния спектакъл с операта, театъра и БНТ в спектакъла по тържественото връчване на ежегодните и престижни награди „Пловдив“ на 19 май.


Още от категорията