Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от страната представят свои изделия от дървесина

Ученици от 9 професионални гимназии и професионални паралелки в средните училища си дават среща в Пловдив на националното състезание „Производство на изделия от дървесина – мебели, стилни мебели и дърворезба“, организирано от МОН. 

Домакин на събитието, което ще се проведе присъствено от 14 до 16 април, е Професионална гимназия по вътрeшна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“- Пловдив.

Целта на надпреварата е да даде възможност на учениците да покажат професионални умения за изработването на стилни мебели и да представят изделията си. Всеки отбор се представя с по трима участници и един ръководител в една от категориите: мебели за обзавеждане, стилни мебели и дърворезба. 

Творчество и артистичност, прецизност и качество на изработката, аранжиране и презентиране на колекцията са основните критерии, по които експертното жури от представители на бизнеса и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост ще оценява ученическите изделия. 

Най-добрите ще получат грамоти, купи и плакети. За всички участници от градовете Свищов, Русе, Троян, Велинград, Варна, Ямбол, Хасково, Сливен и Пловдив са предвидени и предметни награди. 

Директорът на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, инж. Константин Костадинов представя националната среща в Пловдив на ученици от професионални гимназии и професионални паралелки в средните училища.

Може да чуете повече от звуковия файл по темата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35