Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Автопортрети" на Еми Куртова в Пловдив


Своята първа самостоятена изложба "Автопортрети", представя фотографът Еми Куртова. Фотографиите са разположени в пространството на Градска художествена галерия - Пловдив. Еми Куртова е фотограф развиващ се в сферата на изобразителните и приложни изкуства. Работи в сферата на  фотографията, живописта, киното и скулптурата.

В изложбата ѝ "Автопортрети" са засегнати  няколко теми, като акцентите са човекът, природата, свободата и любовта, представени в детайли и дълбочина. "Любовта – най-висша ценност, крайната цел и утопия. Тя е в основата на всичко, което градим. Човекът – объркан, търсещ себе си във времето и пространството, той е мое олицетворение." - казва Еми Куртова.

Чуйте разговорът в прикаченото аудио!

Еми Куртова е родена през 2000 г. в град Петрич. На 12 години повлияна от баща си започва да снима улична фотография. От 2019 г. насам следва бакалавърска програма „Фотография” в Нов Български Университет. Посещава ателието по керамика. През 2021 г. е оператор на късометражния филм „Цветове” с режисьор Деница Ганева представен в Columbia College, гр. Чикаго. Лятото на