Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има голям интерес към българската песен за Евровизия

Intelligent Music Projects са супергрупата, която ще представи България на Евровизия 2022 с песента "Intention". Те ще участват в първия полуфинал във вторник, 10 май в Торино. Създателят, продуцент и автор на музиката и текстовете на песните на групата доктор Милен Врабевски заяви в интервю за Радио Пловдив, че изключително доволен от подготовката за Евровизия.

„Огромен интерес има към нас. Имаме изключително много участия пред публика и медии. В момента представяме на живо, в акустична версия парчето в Загреб и Белград. Очакваме този интерес да продължи да се засилва“, каза доктор Милен Врабевски.

Песента „Intention“ - химн на човека, който иска да се развива

„Песента е за този човек, който иска да прогресира, но на базата на един много прост принцип – да влезеш в резонансна чистота с вселенските закони. Но първо трябва да преодолееш войната вътре в себе си. И да се превърнеш в човек, който живее за другите хора, тоест – индивид с мисия. А „Намерение“ е игра на думи, защото имаме намерение да спечелим Евровизия. Затова поставихме на преден план точно това заглавие“, обясни още доктор Врабевски.

Intelligent Music Projects с подкрепа от световни рок звезди

Той подчерта, че песента на България се харесва от професионалните музиканти. Доказателство са получените до момента 34 видеа от топ рок звезди, които пожелават успех на Intelligent Music Projects на Евровизия 2022. Сред тях са всички музиканти от Nazareth, половината членове на легендарните групи Rainbow, Black Sabbath, Judas Priest и др. Подкрепа е получена още и от Джон Пейн от Asia и Саймън Филипс, които са участвали в албуми на българската група, а също и от много други звезди от световна величина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" - как литературата вижда Пловдив

В навечерието на големия ден 24 май с Емилия Каменова си припомняме знаковите имена, които Пловдив създава в българската литература.  Поглеждаме как литературата вижда Пловдив. Достолепен, могъщ... ..  Но защо тогава е живо това наблюдение: "Изкатерили сме се на раменете на великани, а днес приличаме на джуджета". Слушайте "Срещите" в събота..

обновено на 18.05.24 в 09:01

Здравка Андреева издаде "С музика и Дади по света - Африка"

Чаровна дама, влюбена в музиката и в пътешествията и любим учител на много ученици е Здравка Андреева. За нея кризите отварят нови възможности, а пътешествията – нови срещи и познания. Тя е дългогодишен преподавател по акордеон в Музикалното училище „Добрин Петков“, а след като напуска създава музикалната работилничка „Дади“, в която вече 10..

публикувано на 17.05.24 в 17:18

Антоанета Караиванова- Павлова с нова стихосбирка

Антоанета Караиванова-Павлова е родена, живее и твори в Пловдив. Пише поезия и проза. Има публикации в местния и регионален печат, в национални и интернационални сборници и алманаси. Отличавана е в национални конкурси. По нейни стихове са създадени песни, както и химна на Медицински университет – Пловдив /2020/. Член е на Съюза на учените в България..

публикувано на 17.05.24 в 16:10

Звездна италианска вечер на Античния театър

Трима забележителни италиански певци посреща Пловдив с концерт-спектакъла  „THE MAGIC OF ITALIA”. На 06.06.2024 (четвъртък) от 20:30 ч. красотата на италианската песен ще властва на сцената на Античния театър . Броени дни остават до срещата с ДЖАНИ СКРИБАНО, ЛУКА МИНЕЛИ и КИАРА ПЕРАЛЕ. Под съпровода на оркестъра на ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ПЛОВДИВ,..

публикувано на 17.05.24 в 10:54

В музея "Борис Христов" гостуват "Само диви"

Под знака на 110-та годишнина от рождението на световноизвестния оперен певец Борис Христов в навечерието на рождения му ден 18 май, в едноименния Ннационален музей в София ще бъде открита изложбата фотографии и графики на Антония Маринова - Crazy. Тя е със заглавие "Само диви" и се осъществява в рамките на авторския проект на Донка Налбантова..

публикувано на 17.05.24 в 10:07