Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Протестно шествие с камиони тръгна по възловите булеварди на Пловдив

| обновено на 27.04.22 в 11:14
4
Снимка: Радио Пловдив, Иванка Петкова

Стотици камиони изразиха готовност да се включат в националното протестно шествие в Пловдив, организирано от транспортния бранш заради високите цени на горивата и разширяване на обхвата на ТОЛ системата.  На сборния пункт на Кукленско шосе до Митницата се събраха близо 300 транспортни фирми със стотици камиони. Протестното шествие започна  в 11 часа и се охранява от полиция.  Вижте част от протеста във Фейсбук страницата на радио Пловдив

Всички опити за смислен диалог с държавата се провалят.  Това е предупредителен протест, в който ще дадем на държавата 20 дни да изготви всички необходими мерски за справяне със ситуацията. Ако това не се случи следващата стъпка ще бъде значително по-мащабна и по-рязка, каза уточни Илия Костурски – член на УС на Съюза на международните превозвачи.

Маршрутът на тежкотоварните превозни средства запчова от кръговото кръстовище на Кукленско шосе до Митницата в посока към центъра, Сточна гара, бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“, бул. „Шести септември“, площад „Съединение“ , бул „Руски“ в посока към Централна гара.  Шествието продължава наляво по бул „Христо Ботев“ до Сточна гара,бул „Асеновградско шосе“, и обратно  по „Кукленско шосе“ в посока Митницата.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ предупреждиха шофьорите по маршрута на протестното шествие да се движат с повишено внимание.


Галерия

Още от категорията

Пострадалите от наводнението в Карловско получават пари от даренията

От днес собствениците на пострадалите от наводнението имоти (от първа до четвърта група съгласно решението на Общински съвет - Карлово) започват да получават по сметските си средствата от дарителската кампания.  В предишните две седмици пострадалите семейства подадоха пълния набор документи за изплащане на определените суми от дарителската сметка..

публикувано на 05.12.22 в 06:13

Затварят по обяд част от бул. "Ал. Стамболийски" в Пловдив

Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор предстои въвеждането на временна организация на движението в участък от бул. „Александър Стамболийски“.  Около обяд се предвижда да бъде затворена пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“, съобщават от ОП..

публикувано на 05.12.22 в 06:10

Ден на отворени врати в Комплекса за ранно детско развитие

Фондация "За Нашите Деца" ще проведе "Ден на отворените врати" в Комплекса за ранно детско развитие -  Пловдив.   Събитието ще стартира в 10:00 ч. с разходка из сградата на адрес ул. Димитър Цончев № 11 и среща-разговор.  Ще се презентира работата на фондацията, както и ще се проведат срещи със специалисти и експерти.  Може да се разгледат..

публикувано на 05.12.22 в 05:54

Тържествено запалват светлините на елхата в "Западен"

Кметът на „Западен“ Димитър Колев кани всички жители на района на тържественото запалване на светлините на Коледната елха. То ще се състои тази вечер, от 18 часа, в парк „Ружа“. Деца от детските градини в район „Западен“ и ученици от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ ще представят празнична програма.  Най-малките гости на тържеството ще бъдат..

публикувано на 05.12.22 в 05:51

Грейва коледната елха в Смолян

Светлините на коледна елха в Смолян ще грейнат тази вечер от 17.30 часа на пл. „Свобода“ в Стария център.  Празничен поздрав за всички присъстващи ще направят деца от ЦПЛР-ОДК и детска градина „Зорница“, които заедно с кмета Николай Мелемов ще включат светлините на коледното дърво.  Малки и големи ще могат да направят своя празнична снимка с Дядо..

публикувано на 05.12.22 в 05:49