Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Боян Ангелов представя "Универсум" в Културния център на Радио Пловдив

Най-новата поетична книга на Боян Ангелов „Универсум“ ще бъде представена в Културния център на радио Пловдив. Тя излиза под печата на Издателство за българска литература „Лексикон“ и съдържа над 60 стиготворения.

Досега авторът има издадени 18 книги с поезия. Боян Ангелов е носител на множество наши и международни литературни награди, сред които Националната Вазова награда за литература за 2021 г., орден „Св. Св. Кирил и Методий“  - огърлие за особено значимите му заслуги в областта на културата и изкуството. 

От 2012 г. е директор на издателство „Български писател“, а от 2014 г. – е избран за председател на Съюза на българските писатели.


БНР подкасти:

Още от категорията

"Тримонтиада 2022" - съпричастност с Украйна

Зимното издание на Международния музикален фестивал “Тримонтиада” ще се проведе в Първо студио на Радио Пловдив през последния уикенд на месец ноември – 26 и 27.11.2022г. Музикалното събитие е посветено на Украйна и темата е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна.  Организатор на "Тримонтиада",..

публикувано на 21.11.22 в 13:53

Георги Стоев с подкаст за икономика по Радио Пловдив

Радио Пловдив стартира от 09 октомври, неделя, подкаст за икономика, наречен  Ex Ante: Икономика с Георги Стоев.  Авторът на рубриката е икономист, анализатор с богат опит и практика, съветник на няколко български правителства, работил в Института за пазарна икономика, един от създателите на "Индъстри уоч", предстедател на "Тракия Тех".  Подкастът ще..

обновено на 14.10.22 в 13:46

Представят новия превод на Дантевия "Ад" в Радио Пловдив

Новото издание на "Ад", първата част от епичната поема на Данте Алигери „Божествена комедия“, ще бъде представено  на 11.10.2022г, вторник, от 18.30 часа, в Първо студио на БНР. Новият поетически превод на "Ад", издание на ИК „Колибри“, е  дело на Кирил Кадийски, който ще бъде гост на премиерата. С пловдивчани ще се срещнат още проф. Клео..

обновено на 11.10.22 в 06:24

Представят книгата "Българската спортна слава" в Радио Пловдив

Второ допълнено издание на паметната книга „Българската спортна слава“ на Михаил Делев и Асен Минчев ще бъде представена на 5 октомври от 17:30 часа в Първо студио на БНР Пловдив. Автор в книгата още е и спортният журналист Ани Дончева. Изданието обхваща периода 1949-2021 година. В него са описани всички спечелени медали за България на Олимпийски..

публикувано на 04.10.22 в 10:38

Щастливи в Пловдив с гостите ни във "Вкусът на лятото"

И това лято Радио Пловдив ще ви среща с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, успели, вдъхновяващи и артистични, хора.  С нашите събеседници пак ще си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме!  Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите..

публикувано на 15.07.22 в 11:41