Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алтер его – за конкурсите сериозно и с усмивка

| обновено на 30.04.22 в 18:20


С двама весели гости ще говорим по темата за конкурсите тази събота! Единият е нашият приятел и побратим Васил Сотиров, който е тазгодишният лауреат на поетичния конкурс на името на Валери Петров. Другият е поет и журналист, който е спечелил много литературни награди – Стоил Рошкев. Той организира конкурс за български роман с награда 12 000 лева.

Очаквайте още поредния ни седмичен обзор, в който сатирикът в душата на водещия коментира случки и събития в рима. Освен това ще направим реверанс към Деня на труда и ще ви подложим на неизбежния ни смехомаратон!

Бонус! По някое време сатиричното Аз на водещия се очаква внезапно да изрецитира следната авторска пародия по популярното стихотворение на Георги Кирков:

Дружна песен нек да екне,

песен, песен на труда!

Джобът пак ще ни олекне,

както си му е редът.

С рядка участ, с чудно име

слави, слави се трудът,

нему всичко ний дължиме

и длъжници ни зовът.

Пот се лее от челата,

о, герои на труда,

ний творци сме на благата,

дето други ги ядат!

Дарвин здраво ни прецака,

Маркс и Енгелс – втори път!

Хайде всички на Слънчака

да положим морна плът!

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя след новините в 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – хумор без конкурсни усмивки!

Автор и водещ: Петър Краевски

Чуйте цялото предаване в прикачения файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Валерия Войкова – VALL за розовата страна на живота

  П реди време тя изумява журито на "България търси талант" със своя глас и заслужено печели златен билет за финала. През 2023 година VALL плени и сърцата на публиката от сцената на " Гласът на България ". "Мой свят" е любимата ми българска песен”, категорична е Валерия за парчето, което изпълни от сцената на музикалното шоу. Днес певицата е..

публикувано на 22.04.24 в 14:52

Локо гостува на Черно море тази неделя

"Локомотив" (Пловдив) започва плейофите в първата шестица с гостуване на "Черно море", а от СТК на БФС обявиха програмата по часове и дати само за първия кръг. Двубоят на стадион „Тича“ във Варна ще бъде тази неделя (28.04) от 20:15 часа. Дербито между ЦСКА и "Левски" пък ще се играе в събота, 27 април от 16:15 часа на Националния стадион „Васил..

публикувано на 22.04.24 в 13:14

Да станеш майка на 50 за трети път

Има си сила, която си нарежда пътя. В това е убедена 50-годишната певица Росица Пейчева .   Тя не крие годините си, както и любовта към родопската песен. В предаването на Радио Пловдив "Снимката на нощта" дори казва, че се е затъжила за пеенето по време на бременността и отпуска гласа си с "Черешко, чьорна вишничко".  Майка е на момиче на 29 и момче..

публикувано на 22.04.24 в 09:59

Локомотив (Пловдив) изпревари Левски след 1:1 срещу ЦСКА 1948

Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 завършиха без победител двубоя си от последния 30-ти кръг на редовния сезон в efbet Лига. Мачът на стадиона в "Лаута" приключи при резултат 1:1, а гостите могат да съжаляват за множеството си пропуски през първата част. Така "смърфовете" заеха 4-то място в класирането, а ФК ЦСКА 1948 не успя да влезе в топ 6 и ще се..

публикувано на 22.04.24 в 00:24
Уме Емануел в акция

"Ботев" разби с 4:0 "Локо" (Сф) и стъпи на седмото място

"Ботев" (Пловдив) разби с 4:0 "Локомотив" (София) като гост и се изкачи на седмо място в класирането на Първа лига в края на редовния сезон. "Канарчетата", изместиха от тази позиция ЦСКА 1948. и завършват с 44 точки и една повече от „червените“. И двата отбора продължават в плейофите борбата за тази позиция и бараж да участие н Лигата на конференциите...

публикувано на 21.04.24 в 19:55