Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо с жалба срещу рефера на мача с ЦСКА 1948

Спорната ситуация на стоп-кадър
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

Ръководството на Локомотив (Пловдив) подаде жалба срещу рефера Валентин Железов. Както е известно, "черно-белите" загубиха с 0:1 гостуването си на ЦСКА 1948, като вратарят на домакините спаси 2 дузпи. При първата от тях Райън Бидунга вкара след добавка, но голът бе отменен заради негово навлизане в наказателното поле при изпълнението на дузпата.

Ето и позицията на "черно-белите":

"Повод за нашето недоволство е ситуацията в 68-ата минута на срещата с ЦСКА 1948 от 29-тия кръг на Първа лига. Тогава Локомотив получи дузпа за игра с ръка на Емил Мартинов. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, вратарят Наумов отрази, а при добавката Бидунга бе точен. Голът не бе зачетен, защото защитникът „е навлязъл“ в наказателното поле преди изпълнението на дузпата.

Решението да бъде отменено попадението е в противоречие с “Правилата на играта”. Там ясно е описано, че за да бъде отменен гол, в момента на изпълнението на наказателния удар, футболистът на атакуващия отбор трябва да е стъпил в наказателното поле, а не, както в случая, кракът му или част от тялото му да е във въздуха отвъд линията. При тази ситуация Локомотив е ощетен, тъй като решението на съдията не съответства с описанието на въпросната ситуация в „Правилата на играта“. Заради това ще подадем жалба.

Ръководството на Локомотив няма намерение да оправдава допуснатата загуба и пропуските на терена със съдийските решения, но в същото време апелираме за честна битка за седмото място, което дава право на бараж. Това включва и безпристрастни решения на реферите, основаващите се само и единствено на „Правилата на играта“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" е на финал за Купата на България

"Ботев" (Пловдив) е на финал в турнира за Купата на България. В реванша "канарчетата" победиха с 2:0 ЦСКА и с общ резултат 3:0 са първите финалисти. Ивелин Попов откри резултата още в четвъртата минута. Капитанът на домакините беше изведен с пас зад гърба на отбраната от Мартин Секулич. Опитният офанзивен футболист напредна край Браян Кордоба и шутира..

публикувано на 01.05.24 в 19:49
Динко Дерменджиев

5 години без Динко Дерменджиев – Чико

Днес се навършват точно 5 години откакто ни напусна легендата на "Ботев" (Пловдив) и на българския футбол Динко Дерменджиев - Чико. Най-великият футболист на нашето съвремие имаше мечетата да види приживе новия и модерен облик на стадион "Христо Ботев", но не доживя този щастлив миг. "Каквото и да се каже за Динко Дерменджиев със сигурност няма да..

публикувано на 01.05.24 в 16:37
Старшата възраст на

Старшата на ВК "Марица" отново е шампион

Девойките старша възраст на ВК "Марица" (Пловдив) отново взеха титлата на Държавното първенство по волейбол до 20 години. Финалите се играха в зала „Христо Ботев“ в София. За втора поредна година маричанки победиха във финала ЦСКА (София). Момичетата на Миглена Стрезова се наложиха с 3:0 (25:20, 25:23, 25:13) гейма във финала и заслужено триумфираха с..

публикувано на 01.05.24 в 08:41

С грижа и любов за четириногите

"Хомеопатия за четириноги любимци" е първото по рода си издание за сферите на приложение на хомеопатичния лечебен метод във ветеринарната практика. Този наръчник е предназначен за употреба както от ветеринарни хомео­пати, така и от ветеринарни лекари и стопани на кучета и котки без допълнителна специализация по хомеопатия. Той е надежден справочник за..

публикувано на 30.04.24 в 13:11

Гриша Ганчев и синът му се оттеглиха от ЦСКА

Бизнесменът Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. Това съобщиха официално от клуба, като повече информация ще бъде предоставена на специална пресконференция на 7-ми май от 10:00 часа в залата на..

публикувано на 30.04.24 в 12:46