Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Физиогномиката и какво ни казва тя за човека

| обновено на 02.05.22 в 14:13

Всяка наша връзка със света, минава по пътя на доверието. Особено е важно онова, което имаме по отношение на самите себе си. Доверието генерира личната ни сила и ни измъква от порочния кръг на страховете, които всеки един от нас е култивирал по една или друга причина. Още един начин да опознаем себе си и другите, да градим устойчиво доверие и да вървим успешно по пътя си е физиогномиката, като метод на психо-физиологичната диагностика. Тя може да разкаже много за човека и неговия характер, за житейския му път и онова, което му предстои или вече е преминал. 

Този четвъртък, 5 май от 12.30 часа, Facebook Live, стартира събитието „Физиогномика или какво ни казва лицето за характера на човека“. Организатор и водещ на събитието е Виолета Ковачева от "Пълноценен Живот". Лектор на събитието е Валерия Цимбал, единственият сертифициран експерт физиогномист в България. 

Някои от основните теми, които ще бъдат засегнати са : кои са нашите силни и “слаби” страни; как да използваме още по-интензивно силните и да преодоляваме,  постепенно, въздействието на слабите си страни; как да комуникираме ефективно в социалното си обкръжение (професионално и лично) и да реагираме адекватно в различни ситуации; щастливи и удовлетворени ли сме или все още не сме открили своето призвание.

Към този момент, физиогномиката е метод на психо-физиологична диагностика. В момента се работи върху това, този метод да бъде отделен и да бъде разглеждан като научно направление. Психо-физиологичната диагностика включва тест с рисунки, тест с различни логически въпроси. Прави се моментно определяне на емоционалното и физиологично състояние на човека. 

Физиогномиката се основава на физиологичните особености на човека. Черти на лицето, като формата на челюстта, например. Тази челюст, като костна структура не може да бъде променена и тя носи определени характеристики. За физиогномиката е важно, как изглежда челюстта, носът, очите, ушите, устата? Каква е формата им, размерът, разположението им? Всичко това е физиологично и психосоматично, и е свързано с емоционалното състояние и с определени житейски моменти, през които е преминал човека. 

Информация ни дават и бенките по кожата, даже пигментните петна, които се появават. Всяка една бенка носи свой код от китайската физиогномика. Тази кодировка се води като кармична кодировка, на пътя на човека. Имайки тези кодировки и разчитайки ги, той може да се ориентира за трудностите, които му предстоят и как да ги разрешава или подминава успешно. 

Всяка една бръчка е като път, през който човекът преминава. Това е вид енергомрежа, която остава в следствие на използването на определени мускулни групи. Ако човек често се мръщи, се образуват бръчките по челото. Всички мимики, които правим във времето, оставят своите следи по лицето под формата на бръчка, която физиогномистите могат да разчететат и анализират.

За физиогномиката и събитието този четвъртък, Виктория Цимбал разказва в предаването „Вход свободен“.

Чуйте, в прикачения файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" победи с 5:2 "Черно море" в контрола

"Ботев" победи "Черно море" с 5:2 и записа втора победа в контролите. Мачът се игра във формат от 4 полувремена от по 30 минути. Антъни Уджа, Кристиан Нвачукву на два пъти, Емануел Уме и Мартин Секулич вкараха за „жълто-черните“. За "Черно море" точни бяха Исмаил Иса и Мартин Милушев от дузпа. Следващата приятелска среща на „канарчетата“ е в петък..

публикувано на 26.06.24 в 09:40

Динко Хоркаш премина в "Лас Палмас"

Най-добрият вратар в Първа лига през изминалата кампания Динко Хоркаш ще продължи кариерата си в испанската Ла Лига.  Хоркаш подписа договор за следващите четири сезона с Лас Палмас, съобщиха от клуба. 25-годишният хърватин се присъединява към испанския тим със свободен трансфер от Локомотив (Пловдив). За „смърфовете“ записа 21 мача, в 8 от които не..

публикувано на 25.06.24 в 17:44

Хидайет Ханкич беше продаден на руския "Ростов"

Вратарят Хидайет Ханкич беше продаден на руския елитен "Ростов" Босненецът пристигна в "Ботев" (Пловдив) през лятото на 2021 година и изигра 63 официални мача за „жълто-черните“. В 22 от тях той не допусна попадение. С екипа на „канарчетата“ Ханкич вдигна Купата на България през сезон 2023/24, спечели бронзовите медали през 2021/22 и участва в Лигата..

публикувано на 25.06.24 в 17:43

Малките красавици на Пловдив

В поредното издание на предаването Клуб "Неделя" Ви срещнахме с красивите и талантливи финалистки на  провелия се в началото на юни конкурс за "Малка Мис Пловдив и Тийн Мис Пловдив". Събитието бе организирано от Спортен клуб „Ера балет“  и се проведе с любезното съдействие на Община Пловдив. Заместник-кметът – Николай Бухалов, бе от специалните гости..

публикувано на 25.06.24 в 17:25

Танчо Калпаков се раздели със "Спартак" (Пловдив)

Танчо Калпаков вече не е старши-треньор на "Спартак" (Пловдив), само 13 дни след като пое тима. Решението е взего на среща с ръководството на клуба. В същото време "Спартак" започна подготовка за новия сезон в Югоизточна Трета лига.  Отборът ще бъде воден от Димитър Иванов, Иван Площаков, Николай Николов и Стефан Стойчев. 25 футболисти се включиха в..

публикувано на 25.06.24 в 11:32