Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Милка Толедова в "Добро утро, ден!"

| обновено на 27.05.22 в 17:06

Диригентът на Хора на пловдивските момчета Милка Толедова дирижира тази седмица тона на поредицата "Добро утро, ден!"

Музикален педагог, автор на учебници по музика, на музикални изпитни задачи, пълна с енергия, динамична, критична, но и оптимист с чувство за хумор ще я видим в петте части на интервюто на Паолина Комсалова.  В седмицата, когато празнуваме 24- ти май, разговорът е за духа и за духовността, за образованието и усилията да се възпитава вкус и мислещи хора.

Милка Толедова работи с Хора на момчетата от 1979 година и се радва на огромното семейство от съмишленици, които формацията е създала. Споделя колко важно е да забелязваме малките неща и да поддържаме  любопитството си. Доверява, че си поставя цели, според силите си, но ги следва с упоритост. Боли я от посредствеността и мечтае за свят без война, глад и неравенство.

Чуйте още каква музика слуша, когато не работи, позволява ли нея да дирижират и как балансира между изкуството и тежестта на ежедневието.


БНР подкасти:

Още от категорията

Научиха деца от Карлово що е то екосистема

Лесовъди от Южноцентрално държавно предприятие изнесоха открит урок на четвъртокласници от карловското Средно училище „Васил Левски“ на тема що е то екология. Инициативата е част от каузата "Залесявайки, променяме света!“. С черга, игри и „развален телефон“ учиха четвъртокласниците как да опазват природата и колко лесно може да бъде унищожена..

публикувано на 04.10.23 в 12:17

Иван Донев отново посланик на българската мода по света

За първи път в България пристигат представители на Интернационална академия за висша мода и изукство на костюмите KOEFIA, която е най-старата в Италия. Трима професори от академията ще се включат в майсторската работилница на известния у нас и в чужбина български дизайнер Иван Донев, която ще се проведе на 5 октомври в рамките на изложението за..

публикувано на 04.10.23 в 10:39

Нужни са ни проекти за базови енергийни мощности, а нямаме

Не е новина, че държавата няма да затваря централи, защото тя не го е планирала, а свободен пазар в енергетиката ни няма. Това коментира в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив енергийният консултант Боян Рашев. Той подчерта, че схемата за търговия с въглеродни квоти по принцип е създадена, за да закрие въглищната..

публикувано на 04.10.23 в 08:36

Очевидно е, че държавната хазна се сблъсква с проблеми

Предложенията на финансовия министър за промени в данъчните закони за 2024 г., с акцент върху облагането на бизнеса, връщането на ДДС за ресторантьорите на 20% и въвеждането на бонус срещу сигнал за укрити доходи,разбуниха духовете. Макроикономистът професор Ганчо Ганчев заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив, че..

публикувано на 03.10.23 в 16:45

Кутията на Пандора е вече отворена, нужен е диалог

В програма „Ден след ден“ по проблемите в минния и енергийния сектор на България  говорим с доц. Иван Митев, изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара, преподавател в Минно-геоложкия университет, енергиен експерт. Според него изход от всяка ситуация винаги има и  той се надява изходът от тази ситуация да бъде положителен за всички...

публикувано на 03.10.23 в 16:03