Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Милка Толедова в "Добро утро, ден!"

| обновено на 27.05.22 в 17:06

Диригентът на Хора на пловдивските момчета Милка Толедова дирижира тази седмица тона на поредицата "Добро утро, ден!"

Музикален педагог, автор на учебници по музика, на музикални изпитни задачи, пълна с енергия, динамична, критична, но и оптимист с чувство за хумор ще я видим в петте части на интервюто на Паолина Комсалова.  В седмицата, когато празнуваме 24- ти май, разговорът е за духа и за духовността, за образованието и усилията да се възпитава вкус и мислещи хора.

Милка Толедова работи с Хора на момчетата от 1979 година и се радва на огромното семейство от съмишленици, които формацията е създала. Споделя колко важно е да забелязваме малките неща и да поддържаме  любопитството си. Доверява, че си поставя цели, според силите си, но ги следва с упоритост. Боли я от посредствеността и мечтае за свят без война, глад и неравенство.

Чуйте още каква музика слуша, когато не работи, позволява ли нея да дирижират и как балансира между изкуството и тежестта на ежедневието.


Още от категорията

Служебните кабинети заприличаха на редовни

Служебните кабинети започнаха все повече да приличат на редовни. Тази теза защити политологът Страхил Делийски в „Точно днес“ по Радио Пловдив. „Някои от служебните кабинети имат шанса да изкарат повече време от редовен кабинет. Постепенно те се превърнаха в неотменна част от българския политически елит. Огромна част от политическите..

публикувано на 09.08.22 в 10:39

Има скрита заболеваемост и се изкривява статистиката за ковид

Поредната ковид вълна, скритата заболеваемост и мерките коментира в програма "Точно днес"  д-р Георги Цигаровски, общопрактикуващ лекар и председател на Районната лекарска колегия в Пловдив. По думите му болните от коронавирус се увеличават всеки ден, като голяма част от тях не попадат в официалната статистика, а когато тя е неточна, то са..

публикувано на 09.08.22 в 08:02

Служебното правителство е излишен инструмент

Инструментът служебно правителство е излишен и той трябва да отпадне като част от системата на управление. В същото време той показва, че България се управлява от един тесен семеен кръг. Тази теза защити политическият анализатор Христо Панчугов  в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. „В служебното правителство е пълно само и..

публикувано на 08.08.22 в 11:23

Пътните и ВиК ремонти трябва да вървят заедно

Пътните и ВиК ремонтите трябва да вървят заедно. Тази теза защити новият областен управител на Смолян Стефан Сабрутев в предаването „Точно днес“. Поводът беше блокираният от протестиращи път за Рудозем, за който стана ясно, че след 12 години най-накрая има осигурени пари за ремонт и той ще започне през август. „Средства за пътя има,..

публикувано на 08.08.22 в 10:41

Политиците имат нужда от ново човечество, то идва до 10 години

"Всички партии, които са на власт, опитват да направят "нещо добро" и тъкмо да им се получи, все не става и правят големи глупости, които стоят като паметник на наглостта не една година, а десетилетия. И затова говорим от много години насам за просташка култура, образование, бит и накрая - за прости гласоподаватели, на които партиите им били виновни за..

публикувано на 05.08.22 в 11:54