Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без проблеми на втората задължителна матура

Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Без проблеми премина втората задължителна матура в Пловдив и областта. Само едно момиче не е било допуснато до изпитната зала, защото си е забравило личната карта. 

„Ученичката е учила във Френската езикова гимназия, но е от Асеновград и е нямало как да се върне да си вземе документа за самоличност“, обясни Антоанета Пакова, началник на РУО – Пловдив.

На втората задължителна матура след 12 клас са се явили общо 1942 зрелостници от общо заявили желание 1990.

29 не са били допуснати, заради невзети поправителни изпити, а други 19 не са се явили на матурата. 

Най-много зрелостници са държали изпити по английски език, биология и география, а най-малко по руски език.

БНР подкасти:

Още от категорията

Ало-измамници опитаха да отмъкнат 100 000 евро от смолянчанин

Опит за телефонна измама за 100 000 евро предотвратиха полицаи от Смолян.  На домашния си телефон на 78- годишен мъж от града получава съобщение, че негова близка е блъснала дете на пешеходна пътека, което е починало. Близките на детето са внесли жалба в полицията, но били склонни да я оттеглят срещу сумата от 100 хиляди евро. Последвало второ..

публикувано на 23.02.24 в 13:49

Затварят до средата на април цяла улица край Централна гара

Заради строителството на пробива под Централна гара, от  днес до 11 април улица „Доктор Никола Ковачев“ се затваря за движение изцяло.    След като на предишен етап тя бе недостъпна откъм бул. „Васил Априлов“, от днес забранен е и достъпът откъм ул. „Кавала“.  Вече е възстановено маршрутното разписание на автобусни линии №9 и 15 по..

обновено на 23.02.24 в 11:49

Локализиран е пожарът на пазарджишкото сметище

Пожарът, който тази нощ е възникнал в регионалното депо за отпадъци в Пазарджик, е локализиран.   Огънят е пламнал след полунощ, като гасенето е продължило до рано сутринта, съобщи кметът на Пазарджик Петър Куленски. „ В момента огнището се запръстява. Няма никаква опасност за хората. На едно-две места огънят тлее по малко, няма..

публикувано на 23.02.24 в 11:44

Ново настъпление на телефонните измамници в Пазарджишко

Полицията в Пазарджик предупреждава за нов ръст на опитите за телефонни измами. Само за последните два дни са засечени десетки обаждания в региона, основно на стационарни телефони, ползвани от възрастни и самотно живеещи хора. Криминалистите уточняват, че прилаганите схеми са две: пострадал близък при катастрофа, или обаждане от името на полицейски..

обновено на 23.02.24 в 11:12

Нов протест срещу паметника на Альоша в Пловдив

Днес от 17 часа пред паметника на Альоша в Пловдив ще се проведе протест с искане за неговия демонтаж.  Организатор е гражданската инициатива  "Искаме български паметник".    Поводът за днешната акция е  датата 23 февруари, заради асоциацията с честването на празника на Съветската армия в миналото у нас.   Инициаторът на проявата д -р..

обновено на 23.02.24 в 11:09