Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Асеновград празнува с обновен площад и богата програма

Асеновград отбелязва своя празник тази неделя, 29 май.

Празникът е винаги в последната неделя на май, но се предшества от редица прояви, които започват още на 11 май, каза в интервю за предаването "Точно днес" на Радио Пловдив кметът на общината д-р Христо Грудев.

Празничната програма в неделя включва отслужване на литургия, поднасяне на цветя на паметника на цар Иван-Асен Втори, церемония по издигане на знамената на България и Асеновград и връчване на званието "Почетен гражданин на Асеновград". Предвидени са детски празник, много концерти и празнична заря.

Д-р Грудев подчерта 2 постижения на мандата си до момента - строителната програма на общината и създаването и оборудването на КОВИД-отделението в асеновградската болница.

"Много ме впечатли един факт. Общината отдели 300 000 лв. за ремонт и оборудване с медицинска техника на КОВИД-отделението. Само за 72 часа в дарителската сметка за него бяха набрани доброволни дарения в размер на 300 000 лв. от граждани", разказа кметът.

Градоначалникът на Асеновград изброи още акценти в строителната програма - изцяло обновен централен площад с 4,5 млн. лв. от външни програми, над 1,2 млн. лв. за ремонти на улици, над 300 000 лв. за училищата и 200 000 лв. за 3 детски градини, 350 000 лв. за ремонти на паркове и др. За рекултивация на старото сметище са предвидени 2 млн. лв., близо 2 млн. лв. за ремонт на сградата на старото читалище, 670 000 лв. за спортната зала и др. 

"Много са важни ремонтите на пътищата Асеновград - Кърджали и Асеновград - Първомай. Да не забравяме разширения и основно ремонтиран път Пловдив - Асеновград, който според мен е най-модерната пътна отсечка в България", каза д-р Христо Грудев.

Цялото интервю на Живка Танчева с кмета на Асеновград е в прикачения файл. 

Още от категорията

Новите подварианти на Омикрон са доста по-заразни

В неделя 19% от пробите за Ковид-19 са положителни, в понеделник лек спад - 13,5%, подвариантът ВА.5 на Омикрон вече е в България и започва да се усеща неговата сила. Разговор с епидемиолога д-р  Христиана Бацелова  за лятната вълна на Ковид -19 , за ваксините и препоръките, които лекарите потвърждават преди ваканцията на всеки. Д-р Бацелова смята,..

обновено на 04.07.22 в 14:07

Възможен е кабинет, но за месец

Сформирането на кабинет в рамките на настоящото Народно събрание е възможно, но той няма да трае повече от месец. Това коментира д-р Александър Димитров, политолог и преподавател в УНСС, в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. „Такъв кабинет би бил сглобен на кантар и ще разчита на много единични персони, лични интереси и т.н. Това..

публикувано на 04.07.22 в 11:08

Дигитален новатор стана преподавателка от МГ-Пловдив

Сред наградените 12 учители от цялата страна в конкурса „Дигитални новатори в образованието“ 2022 г. е Виолета Маринова , старши учител по информатика и информационни технологии в ОМГ "Академик Кирил Попов“ - Пловдив.   Инициативата се реализира за трета поредна година от Българската асоциация по информационни технологии, и е под под..

обновено на 04.07.22 в 06:58
Инж. Румен Цонев, главен изпълнителен директор на Холдинг

платена публикация
Фамилният празник на "Холдинг КЦМ 2000" АД - цял ден песни, танци и игри

Цял ден музика, игри и забавления за всяка възраст предложи фамилният празник на "Холдинг КЦМ 2000" АД на станцията в местността Копривките. В Арт работилниците имаше рисуване върху стъкло и плетене на кукли от царевична шума. Конна езда, Въжен лифт, музикален пъзел, щафетни игри, татуировки, рисунки върху лице – бяха заниманията..

публикувано на 02.07.22 в 15:46

Двойно поскъпна строителството на новата Детска клиника

Почти двойно по-голяма сума е необходима за изграждане на новата сграда на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“, заради увеличените цени на стоките и услугите в строителството. Това стана ясно от думите на икономическият директор на лечебното заведение Момчил Мавров. Той уточни, че с актуализацията на държавния бюджет за клиниката се..

публикувано на 01.07.22 в 16:51