Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

КОД иска по-кратки срокове за вдигане на трошки от улиците

От партия КОД внесоха предложение до кмета Здравко Димитров да бъдат съкратени сроковете за разчистването на изоставени коли от улиците на Пловдив. 

От партията призовават спешно да се актуализира Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив в частта за премахване на изоставените автомобили, като сроковете в нея бъдат намалени от 2 години на 3 месеца.

„На фона на сериозния проблем с паркирането се учудваме как управленският екип на втория по големина град в България с лека ръка пренебрегва проблема с множеството неизползвани превозни средства, които с години заемат паркоместа, общинска собственост", се мотивират лидерът на партия КОД в Пловдив Пепа Деведжиева и заместникът й Ивайло Спасов. 

В други големи градове със сходни проблеми с паркирането предприеха светкавични мерки и актуализираха местните си разпоредби. Динамичният ни град не може да си позволи нито изоставени моторни превозни средства да заемат общински паркоместа, нито забавени управленски реакции", смятат Деведжиева и Спасов.

Те апелират да бъдат отпуснати от общинския бюджет необходимите средства на районните кметове, за да могат те без затруднения да упражнят правомощията си по тази дейност.

По публикацията работи: Иванка Петкова
Още от категорията

Протест в Пазарджик срещу войната по пътищата

Пореден национален протест срещу войната по пътищата се провежда днес в 20 населени места в цялата страна. Недоволството е организирано от близки на загинали при катастрофи. Родители на деца, загинали при ПТП, протестираха пред съдебната палата в Пазарджик. Те настояват щофирането под въздействието на алкохол или дрога да се счита за умишлено..

обновено на 28.05.23 в 15:54

Асеновград отбеляза своя празник

Асеновград чества своя празник днес. Стотици асеновградчани и гости на града изпълниха Градския парк и обновения площад, за да посетят събитията от богатата празнична програма. Традиционно, празникът започна в църквата „Св. Николай Чудотворец“, където архиерейският наместник отец Йордан Георгиев отслужи света литургия за благоденствието на..

публикувано на 28.05.23 в 15:54

Миризма на газ отцепи част от бул. "Ал. Стамболийски"

Периметърът около бул. „Ал. Стамболийски“ №20 в Пловдив е отцепен от полиция, заради сигнали за силна миризма на газ от участъка, на който се извършват ремонтни изкопни дейности.  На място има и служители на пожарната, както и специалисти от фирмата „Сити газ“, които работят по проблема. Към 14 ч. газоподаването е спряно и районът е освободен.

обновено на 28.05.23 в 13:47

ОбС на "Родопи" ще очертаят приоритетите в бюджета

Разчет за работата на община „Родопи“ през 2023 година ще дискутират общинските съветници на предстоящата сесия на местния парламент във вторник .  Председателят Георги Цанков обяви, че той и колегите му от неговата група ще направят няколко предложения на заседанието, тъй като според него проектобюджетът е изготвен тенденциозно от общинската..

публикувано на 28.05.23 в 13:42

Протест срещу войната по пътищата в Пазарджишко и още 20 населени места

Поредният национален протест срещу войната по пътищата ще се проведе днес в 20 населени места в цялата страна . Протестът е организиран от близки на загинали при катастрофи, предвиждат се блокади на главни пътни артерии. Протестните действия са насрочени за 10 часа като е предвидено затваряне на движенията по ключови пътни артерии,..

обновено на 28.05.23 в 08:30