Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

КОД иска по-кратки срокове за вдигане на трошки от улиците

От партия КОД внесоха предложение до кмета Здравко Димитров да бъдат съкратени сроковете за разчистването на изоставени коли от улиците на Пловдив. 

От партията призовават спешно да се актуализира Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив в частта за премахване на изоставените автомобили, като сроковете в нея бъдат намалени от 2 години на 3 месеца.

„На фона на сериозния проблем с паркирането се учудваме как управленският екип на втория по големина град в България с лека ръка пренебрегва проблема с множеството неизползвани превозни средства, които с години заемат паркоместа, общинска собственост", се мотивират лидерът на партия КОД в Пловдив Пепа Деведжиева и заместникът й Ивайло Спасов. 

В други големи градове със сходни проблеми с паркирането предприеха светкавични мерки и актуализираха местните си разпоредби. Динамичният ни град не може да си позволи нито изоставени моторни превозни средства да заемат общински паркоместа, нито забавени управленски реакции", смятат Деведжиева и Спасов.

Те апелират да бъдат отпуснати от общинския бюджет необходимите средства на районните кметове, за да могат те без затруднения да упражнят правомощията си по тази дейност.

По публикацията работи: Иванка Петкова
Още от категорията

Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"

Пътният инцидентът е станал в пловдивския участък на автомагистрала "Тракия"  в посока София. Лек автомобил се е блъснал в средната мантинела в района на 137-ми километър. По първоначални данни има двама пострадали.   Колата се намира извън пътното платно, но части от разрушената разделителна ограда възпрепятстват преминаването на останалите..

публикувано на 04.07.22 в 16:00

По бензиностанциите не знаят как ще се ползва отстъпката от 25 ст./л. гориво

25 стотинки за литър отстъпка от цената на горивата гражданите ще могат да ползват три дни след обнародването на измененията на Закона за държавния бюджет в Държавен вестник. Очаква се документът да бъде обнародван утре. Компенсациите ще важат за леки автомобили, категория М1 и на мотопеди и мотоциклети от категория L.За да позлват..

обновено на 04.07.22 в 14:07

В Карлово протестират заради дупки по улиците в Южната индустриална зона

В Карлово се организира протест срещу лошото състояние на улици в Южната индустриална зона и срещу бездействието на Община Карлово.  Близо 100 души се събраха тази сутрин на разклона от главния път Пловдив - Карлово за индустриалната зона, като го блокираха за час и издигнаха плакати: "До кога ще ни лъжете, г-н кмете?". „Дупките са се превърнали..

обновено на 04.07.22 в 14:07

Пловдив почете с изложба паметта на големия дарител Димитър Кудоглу

Наследници на Димитър Кудоглу присъстваха на откриването на изложбата по за 160 години от рождението на големия дарител в Пловдив. Нели Братанова и синовете й Панчо и Петър определиха събитието като вълнуващо и благодариха на всички, които почитат паметта и делото на тази личност. Те възприемат като дълг и отговорност..

публикувано на 04.07.22 в 14:00

Цяла сряда без вода по „Богомил“ и „Лев Толстой“ в Пловдив

Продължават опитите да се отстрани ВиК аварията на кръстовището на ул. „Богомил“ и „Лев Толстой“, която тромози живеещите в квартала от седмица.  Тя възникна  по новия тръбопровод, положен по проекта "Подобряване на градската среда в зона с потенциал за икономическо развитие "Гладно поле".  За да се реши проблемът с теча окончателно, водата в..

публикувано на 04.07.22 в 12:06