Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците гласуват рокадата в ръководството на МБАЛ "Св. Мина"

| обновено на 09.06.22 в 07:09

Общинският съвет на Пловдив ще гласува прекратяване на договора на управителя на МБАЛ „Свети Мина“ проф. Петър Петров. Предложението на кмета Здравко Димитров влиза като извънредна точка в дневния ред на заседанието. То е базирано на становище на здравната комисия, която по сигнал на синдикатите, е правила многократни неуспешни опити да тушира социалното напрежение в лечебното заведение. Част от работещите в болницата ще присъстват на сесията в знак на несъгласие с исканата оставка на проф. Петров.

Съветниците ще  гласуват и Здравната стратегия на общината до 2030 година.  Целта й е устойчиво развитие на общинското здравеопазване с осигуряването на достъп до най-високите стандарти в областта на медицинското обслужване.

В дневния ред е включено и разглеждането на бюджета на фондация „Пловдив 2019″. Финасовта рамка на неправителствената организация е  2 милиона 594 хиляди лева,  като от тях 1 милион и 12 хиляди лева е бюджетната субсидия.

Очаква се и решение за  промяна на маршрутните разписания и маршрутите на три автобусни линии от допълнителния вътрешноградски транспорт и разширение на транспортна схема до Община Марица.

В звуковия файл можете да чуете интервю с доктор Калин Калинов, директор на Дирекция "Здравеопазване" към Община Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

17-годишно момиче е в УМБАЛ "Св. Георги" след ПТП-то при с. Върхари

17-годишно момиче е настанено за лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, след като пострада при тежка катастрофа по главния път от Кърджали към ГКПП Маказа, в района на село Върхари.  На този етап няма повече информация за състоянието й.  Общо четирима са приети за лечение в болници. Трима от тях са настанени в Отделението по анестезиология и..

публикувано на 12.05.24 в 16:49

С близо 20 % са се увеличили ягодовите насаждения в Кричим

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 % спрямо 2020 г. Земеделските стопани от района са първи в производството и предлагането на ягоди на пазара. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на 2-рото издание на фестивала на ягодата в гр. Кричим. Тя обясни, че през последните години..

публикувано на 12.05.24 в 15:08

Община Пазарджик няма разрешително за почистване на Марица

Община Пазарджик не разполага с комплексно разрешително за почистване на коритото на река Марица. Това затруднява отстраняването на гъстата растителност, която крие риск при евентуално покачване на нивото на водите през пролетния сезон. Общинското ръководство е стартирало процедурата за получаването на разрешително.  В момента коритото на..

публикувано на 12.05.24 в 12:42

Леко поскъпват някои основни храни, плодове и зеленчуци

Минимално повишение на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци на борсите в страната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Краставиците от внос поскъпват с 3,5 на сто до 2,38 лева за килограм, а оранжерийните - с 6,7 на сто до 3,02 лева за килограм. Цената на..

публикувано на 12.05.24 в 08:32

Ути Бъчваров готви на фестивала на ягодата в Кричим

Втори ден продължава фестивалът на ягодата в Кричим , който се провежда на площад „Обединение“.  Местни производители представят продукцията си на специалната „Алея на ягодата“, има фолклорна програма и кулинарна изложба с дегустация.  Ути Бъчваров ще организира кулинарно шоу с рецепти на база ягоди. Една от тях ще бъде домашен сладолед. 

публикувано на 12.05.24 в 08:28

Свързани новини

Пловдивският кмет поиска уволнението на шефа на МБАЛ "Св. Мина"

Кметът Здравко Димитров предлага да бъде прекратен договара на управителя на МБАЛ „Свети Мина“ проф. Петър Петров. Това влиза като извънредна точка на утрешната сесия на Общинския съвет. Предложението е базиранно на становище на здравната комисия, която след последните две заседания, посветени на проблема, заключава, че само така може да се..

обновено на 08.06.22 в 13:48