Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев": Очакваме скоро магията ти, Тоше!

Тодор Неделев претърпя успешна операция след пътния инцидент в Тбилиси. Интервенцията стартира малко преди 1:00 часа българско време и продължи около 2 часа, съобщиха официално и от щаба на Ботев (Пловдив).

Капитанът на "канарчетата" бе със счупен череп и бе подложен на операция в болница в грузинската столица. В следващите дни Неделев ще остане в лечебното заведение, където ще бъде подложен на възстановителни процедури.

"ПФК Ботев Пловдив благодари на лекарите в болницата в Тбилиси, както и на д-р Бочев и екипа на БФС и националния отбор за оказаното съдействие на Неделев, както и за своевременното информиране на "жълто-черния" Клуб относно случващото се с нашия капитан.

Пожелаваме на Тодор Неделев бързо възстановяване и скорошно завръщане на терена, където да прави любимото си нещо - да радва "жълто-черните" сърца с красивите си и магически отигравания!", написаха "жълто-черните".

Своите пожелания отправиха и бившият капитан на "канарчетата" Лъчезар Балтанов и вратарят Янко Георгиев.

"С теб сме, Тоше! Така е в живота - падаме, ставаме, продължаваме, защото Гопсод изпитва силните и тези, които най-много обича!", заяви Балтанов в социалните мрежи.

"Бързо възстановяване, братко", написа Янко Георгиев.

Родителите на футболиста, които снощи са дали разрешението си за операцията по телефона в разговор с националния селекционер Георги Иванов, не са спали цяла нощ и с нетърпение очакват да чуят сина си и по-добри новини за състоянето му.

Изключитерлно притеснена е и приятелката на футболиста Анита Терзийска.

Хиляди пожелания засипаха Тодор Неделев в социалните мрежи и от верните фенове на Ботев (Пловдив).

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" стартира контролиге с 1:0 над Берое

Ботев (Пловдив) стартира приятелските срещи в предсезонната си подготовка с победа с 1:0 над Берое, а единственото попадение реализира Емануел Уме. Двубоят се изигра на стадион „Христо Ботев“ и бе с вход свободен, като голям брой привърженици на „канарчетата“ наблюдаваха любимците си от трибуните.  „Жълто-черните“ създадоха първата по-чиста ситуация в..

публикувано на 22.06.24 в 23:04

Никола Илиев се завърна при "канарчетата"

Атакуващият полузащитник Никола Илиев се завърна в "Ботев" (Пловдив) с перманентен трансфер от италианския гранд "Интер". 20-годишният халф започна пътя си в професионалния футбол именно при "жълто-черните“. "Днес е специален ден за "Ботев" Пловдив, тъй като приветстваме Никола Илиев обратно в нашия отбор. Никола е един от най-талантливите млади..

публикувано на 22.06.24 в 17:43

"Ботев" с пето ново попълнение

22-годишният краен защитник Андрей Йорданов подписа с "Ботев" (Пловдив). За последно той игра за "Пирин" (Благоевград), а в кариерата си е бил част от "Крумовград", ЦСКА 1948, "Царско село", "Литекс" и ЦСКА. През март Йорданов получи и дебютната си повиквателна за националния отбор на България. Йорданов е петият футболист присъединил се към..

публикувано на 22.06.24 в 10:31
Красимир Чомаков

Краси Чомаков е новото лице в щаба на "Лудогорец" II

Красимир Чомаков е новото лице в треньорския щаб на "Лудогорец" II. Той ще бъде асистент на наставника Захари Сираков. Задълженията си във втория отбор Чомаков ще съчетава и с работа по развитието на таланти от различните възрастови групи в школата на тринадесеткратните шампиони. Чомаков има опит в треньорството. В периода юли, 2020 г. - март, 2021 г...

публикувано на 21.06.24 в 16:44
Петър Запрянов

Петър Запрянов носи бронзов медал от Москва 1980

Състезателят по спортна стрелба Петър Запрянов е роден на 23.03.1959 година в град Пловдив. Бронзов медалист от Олимпиадата в Москва през 1980 година в дисциплината "60 изстрела лежешком с малокалибрена пушка". През 1981 година поставя абсолютен рекорд в дисциплината си – 600 от 600 възможни точки. В продължение на 12 години е най-добрият български..

публикувано на 21.06.24 в 13:14