Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Политиците се готвят за избори, няма грижа за хората

Очаквах политически вълнения и евентуални предсрочни избори, но не очаквах, че в днешна европейска и НАТО-вска България, в контекста на войната в Украйна, ще стигнем до такова дъно на политическите личностни конфликти за сметка на българите. Това заяви политическият анализатор Осман Октай в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив. 

По думите му, не Северна Македония ни е проблем, а че на все повече политически формации от 10-тина дни поведението им е предизборно. 

"Каквото и да кажат и правят политиците, не виждам загриженост за хората, за нацията", смята Октай.

Той припомни своята теза, че превзетата държава няма да се даде без бой, поне още няколко години ще водим жестока политическа - "сталинградска битка", за отвоюване на държавата.

"Става дума за огромна власт от 20 години, не толкова за пари. Предстоят ни още бурни вълнения, едва тогава ще се изчисти морето", каза Осман Октай.

По думите му Кирил Петков и Асен Василев са попаднали в капана на политиците от статуквото. "А такива има и в БСП, и в ИТН, дори сенки има в Демократична България. Те не позволяват да се развие мощно демократично движение в България", смята анализаторът. 

Той прогнозира предсрочни парламентарни избори още през септември.

Цялото интервю на Антоанета Петричанска с Осман Октай е в прикачения файл. 

Още от категорията

Научиха деца от Карлово що е то екосистема

Лесовъди от Южноцентрално държавно предприятие изнесоха открит урок на четвъртокласници от карловското Средно училище „Васил Левски“ на тема що е то екология. Инициативата е част от каузата "Залесявайки, променяме света!“. С черга, игри и „развален телефон“ учиха четвъртокласниците как да опазват природата и колко лесно може да бъде унищожена..

публикувано на 04.10.23 в 12:17

Иван Донев отново посланик на българската мода по света

За първи път в България пристигат представители на Интернационална академия за висша мода и изукство на костюмите KOEFIA, която е най-старата в Италия. Трима професори от академията ще се включат в майсторската работилница на известния у нас и в чужбина български дизайнер Иван Донев, която ще се проведе на 5 октомври в рамките на изложението за..

публикувано на 04.10.23 в 10:39

Нужни са ни проекти за базови енергийни мощности, а нямаме

Не е новина, че държавата няма да затваря централи, защото тя не го е планирала, а свободен пазар в енергетиката ни няма. Това коментира в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив енергийният консултант Боян Рашев. Той подчерта, че схемата за търговия с въглеродни квоти по принцип е създадена, за да закрие въглищната..

публикувано на 04.10.23 в 08:36

Очевидно е, че държавната хазна се сблъсква с проблеми

Предложенията на финансовия министър за промени в данъчните закони за 2024 г., с акцент върху облагането на бизнеса, връщането на ДДС за ресторантьорите на 20% и въвеждането на бонус срещу сигнал за укрити доходи,разбуниха духовете. Макроикономистът професор Ганчо Ганчев заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив, че..

публикувано на 03.10.23 в 16:45

Кутията на Пандора е вече отворена, нужен е диалог

В програма „Ден след ден“ по проблемите в минния и енергийния сектор на България  говорим с доц. Иван Митев, изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара, преподавател в Минно-геоложкия университет, енергиен експерт. Според него изход от всяка ситуация винаги има и  той се надява изходът от тази ситуация да бъде положителен за всички...

публикувано на 03.10.23 в 16:03