Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Политиците се готвят за избори, няма грижа за хората

Очаквах политически вълнения и евентуални предсрочни избори, но не очаквах, че в днешна европейска и НАТО-вска България, в контекста на войната в Украйна, ще стигнем до такова дъно на политическите личностни конфликти за сметка на българите. Това заяви политическият анализатор Осман Октай в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив. 

По думите му, не Северна Македония ни е проблем, а че на все повече политически формации от 10-тина дни поведението им е предизборно. 

"Каквото и да кажат и правят политиците, не виждам загриженост за хората, за нацията", смята Октай.

Той припомни своята теза, че превзетата държава няма да се даде без бой, поне още няколко години ще водим жестока политическа - "сталинградска битка", за отвоюване на държавата.

"Става дума за огромна власт от 20 години, не толкова за пари. Предстоят ни още бурни вълнения, едва тогава ще се изчисти морето", каза Осман Октай.

По думите му Кирил Петков и Асен Василев са попаднали в капана на политиците от статуквото. "А такива има и в БСП, и в ИТН, дори сенки има в Демократична България. Те не позволяват да се развие мощно демократично движение в България", смята анализаторът. 

Той прогнозира предсрочни парламентарни избори още през септември.

Цялото интервю на Антоанета Петричанска с Осман Октай е в прикачения файл. 

Още от категорията
Христина Христова

Между 16 и 17 % ще се увеличат пенсиите от 1-ви октомври

От първи октомври предстои да бъдат преизчислени пенсиите у нас . Средствата бяха предвидени в актуализацията на бюджета, направена през лятото. Основната цел е да компенсира изоставането на най-отдавна отпуснатите пенсии у нас. Ще бъдат преизчислени всички трудови пенсии, отпуснати до 31-ви декември 2021 година включително.  На какво могат..

публикувано на 27.09.22 в 18:02

Вносни ябълки подбиват цената на родното производство

Известният агроексперт Красимир Кумчев, който е един от най-големите производители на ябълки, се отказва да гледа този плод и изкоренява градините си. Причината е, че ябълки от Италия и Полша подбиват цената на родното производство. Това обясни Кумчев в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив, който в стопанството си в Рогош е..

публикувано на 27.09.22 в 16:04

Импулсивна реакция води до трагедията с битото дете

И на 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие. След разказа на институциите за поредния случай на насилие, научаваме експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев,  за причините за агресията на осиновителката на детето. Д-р Герев каза: "Впечатление прави, че всичко до един момент в..

публикувано на 27.09.22 в 14:55

"Кентавър" е по-заразен, но не е твърде смъртоносен

Подвариантът " Кентавър" на Ковид-19 беше регистриран с вчерашна дата на територията на България. Какъв е той, колко сме засщитени и как протича заболяването са въпросите, които разискваха в предаването "Точно днес" Паолина Комсалова и епидемиологът д-р Христиана Бацелова.  " Този нов подвариант на варианта Омикрон е BA.2.75 на линията BA.2 . Тази..

публикувано на 27.09.22 в 11:16

Скоро и "белите" рецепти ще станат електронни

По-лесно или по-трудно е отпускането на лекарства в пловдивските аптеки с електронните рецепти, ще изместят ли те хартиените, има ли недостиг на лекарства – теми за разговор с  Димитрия Стайкова  от Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив. Стайкова посочи, че не са си представяли кога ще се получат затрудненията в работата им с предписването на..

публикувано на 26.09.22 в 15:22