Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В „Тракарт" разговор с Виктория Бешлийска за „Глина"

| обновено на 19.06.22 в 08:56

В Културен център „Тракарт“ в подлез „Археологически“ в Пловдив ще се състои разговор с авторката на романа „Глина“ Виктория Бешлийска. Освен за книгата разговорът ще бъде и за и проекта „Словник“, вдъхновен от „Глина“, както и за блога „По дирите на думите“.

„Глина“ е книга за любовта като съзидание и наказание. За ревността като проклятие. За мистичната сила на един майстор, който ведно с глината вае съдбата си. Романът е създаден от огъня на думите и пръстта на историята. „Глина“ на Виктория Бешлийска е книгата на 2021 г., според зрителите на „Библиотеката" по БНТ 1.

Срещата с Виктория Бешлийска е част от програмата на литературния фестивал „Пловдив чете“ и започва в 17 часа.

Също днес, но от 15 ч. в Bee Bop Café на ул. „У. Гладстон“ 1 ще бъде представена книгата „Мопсът на Вазов” с кратки прози от Владислав Христов. Модератор е Силвия Димитрова. Час по – късно на същото място публиката ще се запознае с книгата с фрагменти на Поли Муканова „Сизиф дали е бил щастлив?“. Модератор е Цветелина Драганова.

А от 19 ч. в Галерия „Сариева“ на ул. „Отец Паисий“ 38 ще бъде представен ретроспективният каталог на Лъчезар Бояджиев „Ремонт в света на образите“ от Яра Бубнова – директор на Националната галерия в София.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Соня Йончева сe завръща в Пловдив с операта „Тоска“

Соня Йончева сe завръща в родния Пловдив за концертна гала с операта „Тоска“ от Джакомо Пучини в Античния театър.  На сцената ще и акомпанират оркестърът и хорът на Пловдивската опера, а съпругът на оперната дива Доминго Хиндоян застава на диригентския пулт. „ В Античния театър – това  толкова магично място ще почетем в един и същи ден..

обновено на 04.06.24 в 07:16

Започва фестивалът "Made at the Academy" на АМТИИ

Пет впечатляващи арт събития представя в рамките на четвъртото си издание фестивалът Made at the Academy  на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“. Началото е на Римския стадион с откриване на изложбата „Академия 6.0 – 60 години Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство..

публикувано на 04.06.24 в 07:15

Нов живот за водните мозаечни фигури пред ДКЦ-V

Приключиха дейностите по реставрация и възстановяване на авторската мозаечна композиция на големия български творец Трифон Неделчев пред ДКЦ-5 в район "Тракия". Мозаечната композиция е във водната площ пред поликлиниката и е изработена през 1980 г.  В процеса на работата Трифон Неделчев възстанови, както над 40- годишните следи на времето, така и..

публикувано на 03.06.24 в 15:25

Красимир Лозанов с ревю от Панаира на книгата

В неделния ден се срещнахме в ефира с Красимир Лозанов- маркетинг мениджър на ИК "Жанет 45", който любезно се отзова на молбата ни да сподели своите впечатления от Пролетния панаир на книгата в София. -Каква е атмосферата в последния ден от Пролетния панаир на книгата? ...-Както се казва, доиграваме мача, доколкото след няколко часа този голям и..

публикувано на 03.06.24 в 15:05

Преге - предаване за света на книгите, 01 - 07 юни

В предаването за книги на Радио Пловдив на 01.06. 2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Джани Родари. Приказки наопаки.  174 стр., ок. 3А, ПАН , 2024 Марк Твен. Един янки в двора на крал Артур. Нов первод., 392 стр., ок. 5А, Сиела, 2024. Дж. М. Кутси. Живот и страдания на Майкъл К.  2-ро..

публикувано на 03.06.24 в 12:13