Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Красимир Димовски с три новели в "Ловецът на русалки"

Снимка: вестник Марица

Премиера на книгата „Ловецът на русалки“ от Красимир Димовски ще се състои в Културен център „Тракарт“. 

Три истории, пропити с мистичност, вълшебна еротика и драматизъм, олекотен от хумористични ситуации, в които изпадат героите, водени от своите страсти и стремежи,  са включени в новата книга на Красимир Димовски. Трите новели за любовта и яростта, обединени под общото заглавие „Ловецът на русалки“, разказват за един малък свят, населен от големи идеи, познат ни вече от „Момичето, което предсказваше миналото“. Припомням, че тази книга бе отличена с наградата на Съюза на българските писатели за  2021 г. и с наградата „Пловдив“.

Трите новели за любовта и яростта под общо заглавие излизат под печата на ИК „Хермес“ и ще бъдат представени от писателя Антон Баев.

Красимир Димовски е автор на сборниците „Ние, кавалеристите“ и „Райска градина“. Последната му книга – „Момичето, което предсказваше миналото“, бе отличена с наградата на Съюза на българските писатели и награда „Пловдив“ за 2021-ва година. 


Още от категорията

Празнуваме деня на Св. Сава

На 5 декември православната църква почита светеца Свети Сава, но в България представите са за жена светица - Света Сава, сестра на Св. Варвара и Св. Никола, покровителка на чумата. Варвара и Сава са двете сестри на Свети Никола. Според поверията Сава е по-добрата и винаги върви на крачка след Варвара, молейки я да не пуска от ръкава си ледени зърна..

публикувано на 05.12.22 в 06:38

"Пловдив, където време няма" в "Град под града"

В тазседмичното издание на предаването за алтернативни погледи и криворазбрана пловдивска философия "Град под града" ще си говорим за различните измерения на Пловдив, за текстурата на спомените и най-вече за преживяването на самия град във всичките смисли на думата.  Бъдете с нас точно след новините в 15 ч. 

обновено на 04.12.22 в 16:35

Арменската църква празнува 194 години от освещаването си

194 години от освещаването на арменската църква в Пловдив се отбелязва тържествено днес. От  12:30 часа в двора на арменската Апостолическа църква "Сурп Кеворк“ ще бъде представена празнична културна програма по повода. Голяма ценност за арменския храм са старите икони, изписвани от зографи. Между тях са "Света Богородица Пътеводителка",..

обновено на 04.12.22 в 10:55

Женска Коледа е, отбелязваме Св. Варвара

На 4 декември е църковният празник на Света великомъченица Варвара , отбелязван и от православието, и от католицизма.  Варвара била девойка от знатен род, посечена заради християнската си вяра в началото на IV век.  На Варвара се заварват денят и нощта и стават равни. Празникът се нарича още Варварица, Варваринден или Женска Коледа. В..

публикувано на 04.12.22 в 10:53

В "Срещите" разговор с Неда Антонова за новата й книга

Тази събота в "Срещите" с Неда Антонова говорим по новата й книга "Елегия".  Когато баща ти е цар" . Разговор за власта, любовта, самотата, родовата кръв...  "Като нямаше кой да ми разкаже как се е случило, разказах го, както мислех, че се е случило".  Така започна разговора ни с Неда Антонова за  двете й героини Тамара-Мария Шишман и..

обновено на 03.12.22 в 10:31