Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Красимир Димовски с три новели в "Ловецът на русалки"

Снимка: вестник Марица

Премиера на книгата „Ловецът на русалки“ от Красимир Димовски ще се състои в Културен център „Тракарт“. 

Три истории, пропити с мистичност, вълшебна еротика и драматизъм, олекотен от хумористични ситуации, в които изпадат героите, водени от своите страсти и стремежи,  са включени в новата книга на Красимир Димовски. Трите новели за любовта и яростта, обединени под общото заглавие „Ловецът на русалки“, разказват за един малък свят, населен от големи идеи, познат ни вече от „Момичето, което предсказваше миналото“. Припомням, че тази книга бе отличена с наградата на Съюза на българските писатели за  2021 г. и с наградата „Пловдив“.

Трите новели за любовта и яростта под общо заглавие излизат под печата на ИК „Хермес“ и ще бъдат представени от писателя Антон Баев.

Красимир Димовски е автор на сборниците „Ние, кавалеристите“ и „Райска градина“. Последната му книга – „Момичето, което предсказваше миналото“, бе отличена с наградата на Съюза на българските писатели и награда „Пловдив“ за 2021-ва година. 


Още от категорията

„Алтер его” - за литературата и медиите

Ако щете вярвайте, но „водещият по ръба на бръснача“ Петър Краевски ще бъде гост в собственото си радио шоу. Той ще отстъпи мястото пред „Микрофон №1“ на младата и талантлива Виктория Костова, която според собствените му признания, е била най-добрата му ученичка в Английската гимназия.  Понастоящем младата дама работи по различни проекти..

обновено на 27.05.23 в 16:18

В "Срещите" за "Времеубежище" и чудото на езика

Колко минало може да понесе човек и има ли то срок на годност? И защо миналото е опасно, а връщането към него-грях?  Какво иска да ни каже Еклесиастът с думите "И Бог ще повика назад миналото"?  За такива едни неща си говорим с Георги Господинов, чийто роман  "Времеубежище" спечели най-престижната международна награда, давана за конкретна творба..

публикувано на 26.05.23 в 11:16

Започва 58-мият Международен фестивал на камерната музика

С изпълнението на артистичното семейство  от Южна Корея Ил-Се Лий – виолончело и Джи-Еун Парк – пиано в Етнографския музей в Старинен Пловдив стартира 58-то издание на Международния фестивал на камерната музика.  Най-старият фестивал за камерна музика в Европа, който е и най-дългогодишният фестивален форум в Пловдив е основан през 1964 година и..

обновено на 26.05.23 в 07:33

Открит е конкурсът за рисунка "Наследници на траките"

Конкурсът, който стартира днес е част от международния фестивал " Дни на тракийската култура 2023 ".  Организатор е фондация „Тракарт-2000“, Пловдив.  Основната цел на конкурса: чрез средствата на изобразителното изкуство да се провокира в децата и младежите креативност и лично отношение към историята.  Условия на конкурса:  *..

публикувано на 25.05.23 в 14:36

Великите европейци - Кирил и Методий, втора част

През 863 година започва най-важната мисия на светите братя Кирил и Методий – във Великоморавия. Там те получават големи възможности - превеждат богослужебни книги, водят служби на славянски език, подготвят ученици. Сблъскват се обаче с франкските духовници, а след 40 месеца, за да узаконят дейността си, тръгват за Рим.  BNR podcasts ·..

обновено на 25.05.23 в 06:36