Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

И неуспешен вот няма да промени баланса в парламента

Снимка: БГНЕС


 

„Възможно е вотът на недоверие да не мине, но това няма да промени съществено баланса на силите в Народното събрание сега“. Това коментира по Радио Пловдив журналистът Асен Генов. По думите му, „слабото място на политиката в България са всички онези идеи и дейци на политическия фронт, които правят всичко възможно да променят външнополитическия вектор на България“.

„В този смисъл Трифонов и компания направиха онова, което Нинова може би нямаше да посмее-бламират едно правителство, което-при всички критики към него, все пак имаше евроатлантически профил “, добави Генов.

Според Асен Генов в Народното събрание се оформя "интересчийско мнозинство".

"Виждате ,че самият Борисов включи, така да се каже, на задна скорост и каза, че по-скоро не иска вот на недоверие. В този смисъл имаме чисто меркантинло съгласие между политически субекти, които логически няма как да са от едната страна на барикадата-говоря за "Възраждане" и ДПС например".

Според Асен Генов това мнозинство се е заявило със свалянето на предедателя на Народното събрание Нкола Минчев.

"Дори правителството да оцелее при този вот и да продължи работата си до края на годината, то е обречено. Смятам, че вървим успешно към предсрочни избори-въпросът е кога ще са те", кказа още Асен Генов.

Още от категорията

Ще е политическо чудо, ако за 7 дни Габровски направи кабинет

Хирургът проф. д-р Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ - СДС за премиер. Днес той получи от президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство, който трябва след 7 дни  да предложи структура и състав на кабинет или да върне мандата неизпълнен.  Според политолога Даниел Смилов н е е изключено човек без политически опит, какъвто е..

публикувано на 05.12.22 в 15:47
Светослав Терзиев

България не реши проблемите с корупцията по високите нива

Трудно време и за една от важните за България външнополитически цели - приемането в общността без контрол на вътрешните граници Шенген. Нидерландия - по-категорично, а Австрия - не толкова, вече дадоха знак, че няма да одобрят българската кандидатура на срещата на Съвета на Европейския съюз на 8 декември.  С журналиста от вестник „Сега“ Светослав..

публикувано на 05.12.22 в 14:55

Правителствата се избират в страната, но се свалят в София

Уважението към избирателите е един от мотивите, които водят, когато се взимат партийните решения, включително когато се взима решение а номинацията за премиер. В този смисъл е логично лидерът, в случая Бойко Борисов, да е натоварен с това очакване, но и близката история показва, че това не е задължително, коментира час преди връчването на мандата на..

публикувано на 05.12.22 в 10:58

Политиците трябва повече да внимават как говорят за Шенген

„Политиците трябва да внимават повече какво говорят. Неприемането ни в Шенген не е краят нито на Еврочленството за България, нито за други облаги, които получаваме от ЕС“. Това коментира в предаването „Точно днес“ председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов по повод шамара "Шенген" и реакциите на политиците на вестта, че..

публикувано на 05.12.22 в 10:54

Канят посетители в Комплекса за ранно детско развитие

Фондация "За Нашите Деца" ще проведе "Ден на отворените врати" в Комплекса за ранно детско развитие -  Пловдив.   Събитието ще стартира в 10:00 ч. с разходка из сградата на адрес ул. Димитър Цончев № 11 и среща-разговор.  Ще се презентира работата на фондацията, както и ще се проведат срещи със специалисти и експерти.  Може да се разгледат..

публикувано на 05.12.22 в 05:54