Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Йордан Йорданов за книгата „Астрология“ на Иван Андонов

| обновено на 21.06.22 в 12:19
Снимка: Личен архив

На 15-ти юни, в Пловдив, беше представено първото оригинално издание на книгата на Иван Андонов Изворски, „Астрология-лекции“. Съставител на книгата е Йордан Йорданов, общественик, писател и изследовател в сферата на културата и науката. „Книгата „Астрология-лекции“ е проверено и доказано във времето Космично познание, съдържащо Нова астрологична система за Епохата на Водолея. Това е свързано със съответните космически промени, които от своя страна, въздействат върху индивидуалния и обществения живот “, казва Йордан Йорданов. Преди няколко години, той получава оригиналното издание от своя учител Тодор Ковачев, ученик на Иван Андонов, който е ученик на Беинсá Дунó. 

Авторът на книгата „Астрология-лекции“ е свързан с обществените среди. Бил е журналист в един от най-авторитетните вестници на България, по онова време, вестник „Зора“. Вестникът излиза на български в периода 18 май 1919 г. – 7 септември 1944 г. година в София. В него работят много известни имена, като Йордан Йовков, Димитър Талев и други. 

Иван Андонов е бил и много добър познавач на световната литература, музика и изкуства. Неговият най-голям и най-сериозен труд е книгата „Астрология-лекции“. Тя съдържа принципи, закони и сили, които се проявяват в живота на човечеството според космичните и астрономичните влияния и във връзка с науката физика, математика и други науки. В нея се представя една система, която се извежда като пет основни принципа на живота – любов, мъдрост, истина, правда и добродетел. Те, от своя страна, се свеждат до вътрешното устройство и същност на човека – дух, душа, ум, сърце и воля.

„За първи път имаме книга, която е сктруктурирана като учебник, в която се дават принципите, от които произтичат законите, от законите силите и от силите фактите. Цялата световна астрология се основава само на фактите, като са забравени първопричините за нещата, които са преподавани хиляди години преди Христос. С времето е останал само крайният продукт. Например, казва се, че от втори дом се определят финансите на човека, но защо това е така, науката е забравила. Тази книга има претенцията да бъде научна книга, с педагогически подход, който може да бъде изучаван от всеки“, допълва Йордан Йорданов.

Неделята на 19-ти юни, той беше гост в предаването „Шейкър“. 

Чуйте още, в прикачения файл. 


Още от категорията

"Жива библиотека“ за Деня на младежта

„Живата библиотека много прилича на тази, която познаваме. Тук, обаче, вместо книги с разкази имаме хора с истории. Това е иновативен метод, който цели да създаде диалог, да срещне на живо любопитни „читатели“ и личности, които могат да разкажат за своя професионален или житейски път, да пречупят стереотипите, провокирайки разбиране и..

обновено на 09.08.22 в 16:21
Мартин Паскалев

Мартин Паскалев е със счупен нос

Футболистът на Локомотив (Пловдив) Мартин Паскалев напусна принудително терена при победата над Арда с 1:0. Той получи неприятен удар и не успя да доиграе срещата. Прегледите показаха, че Мартин Паскалев е със счупен нос. Това ще наложи известно време той да се състезава със специална маска на лицето, съобщиха от клуба.

публикувано на 09.08.22 в 12:49

Локо е лидер в Първа лига след 1:0 над Арда

Локомотив (Пловдив) излезе начело в класирането на Първа лига, след като надигра трудно състава на Арда с 1:0 в последния мач от петия кръг. Единственото попадение на стадиона в пловдивския парк "Лаута" отбеляза Бирсент Карагерен в 46-ата минута. Победата е още по-сладка за "черно-белите" заради червения картон на Пиер Зебли   още в 37-ата минута. В..

публикувано на 08.08.22 в 23:51

Локо приема Арда тази вечер на "Лаута"

Два мача от Първа лига ще сложат край на петия кръг на първенството днес. Локомотив (Пловдив) е домакин на Арда (Кърджали) в 20:45 часа на "Лаута". И двата тима се намират в отлична форма.  "Черно-белите" набраха скорост в последните седмици и записаха два поредни успеха над Хебър и Ботев (Враца), докато Арда спечели последните си три мача и се изкачи..

публикувано на 08.08.22 в 09:24
Пламена Миткова

Пловдивчанката Пламена Миткова е световен шампион

Пламена Миткова спечели титлата в скока на дължина на Световното първенство по лека атлетика до 20 години в Кали (Колумбия). Миткова заслужи златния медал след като скочи 6,66 метра при третия си опит, постигайки най-добър резултат в кариерата си до момента. Предишното най-добро постижение на българката бе 6,58 метра, които тя също записа през..

обновено на 07.08.22 в 07:57