Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Аргументите за вота са неоснователни

| обновено на 21.06.22 в 17:03

"В първата половина на днешния дебат в Народното събрание имаше много малко аргументи от страна на ГЕРБ, с които да защитят искания вот на недоверие на правителството". Това каза по Радио Пловдив деутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев. По думите му, дебатът дори е изглеждал скучен. 

"Наложи се председателят да даде почивка, защото нямаше изказвания, а това е странно при вот на недоверие", добави той. Затова той не смята, че обявените от ГЕРБ аргументи за искане на вота са основателни.

Михал Камбарев очаква подкрепа за правителството от депутатите от "Има такъв народ".

"В последните седем дни много неща станаха ясни, отцепиха се хора от ИТН, които споделиха вътре каква е била динамиката и какви неща са се обсъждали. Затова моята вяра е, че има още такива хора, които в момента може би още нямат смелостта да го направят, но очаквам, че утре този вот няма да мине. "Не вярвам, че в този парламент при толкова много хора всеки ще рабати за партийния лидер, а не за народния интерес", добави той.

Според Михал Камбарев протестите, предизвикани от отстраняването на Никола Минчев от председателския пост в парламента, са изиграли важна роля в решението на представители на ИТН да напуснат организацията.

.

Още от категорията

Населението на България пада под 5 млн. души до 2040 г.

Населението на страната ни пада под 5 милиона души до 2040 г., което е с 50 години по-рано спрямо прогнозите на НСИ. Приблизително една пета от населените места у нас пък ще се обезлюдят.  Това сочат прогнозите на проф . Надежда Илиева , ръководител Секция “Икономическа и социална география” към БАН. Според нея най-засегнати от процеса..

публикувано на 29.11.23 в 16:05

Децата ни излизат от училище без историческа памет

България има огромен проблем с образованието, пише конституционният съдия проф. Атанас Семов в свое отворено писмо до просветния министър. Учебниците са подложени на Баташко клане, в нито една програма не се споменават думите „Родина“ и „Отечество“, отбелязва университетският преподавател и пита какви мерки се предприемат за спиране на..

публикувано на 29.11.23 в 15:01

Спешни мерки за намаляване на сърдечните заболявания

Да се намали с 30% предотвратимата смъртност от сърдечно-съдови заболявания до 2030 година. По този показател България оглавява негативната статистика на Европейския съюз.  Водещите приоритети, свързани с намаляването на този вид заболявания са записани в Националния план за сърдечно съдово здраве . Той е изготвен от Дружеството на кардиолозите в..

публикувано на 29.11.23 в 10:11

Дълговете на Пазарджик са от 15 години, но общината още работи

Пет дни след като новоизбраният кмет на Пазарджик Петър Куленски обвини предишното ръководство в редица нарушения, дългогодишният градоначалник Тодор Попов, който управляваше общината в продължение на 16 години, даде нарочна пресконференция, за да отговори на обвиненията.  Община Пазарджик е "на червено" с 10 милиона лева " Оставил съм..

публикувано на 28.11.23 в 14:11

Губим в дългосрочен план при продажба на държавна земя

Страната ни би загубила в дългосрочен план от продажба на държавна земя. Това коментира Живко Живков, новият изпълнителен директор на Асоциацията  на земеделските производители в България, по повод идеята да бъдат вкарани 340 млн. лв. в бюджета като се продаде ⅕ от Държавния поземлен фонд. За нея стана ясно от изказване на земеделския..

публикувано на 28.11.23 в 10:47