Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Аргументите за вота са неоснователни

| обновено на 21.06.22 в 17:03

"В първата половина на днешния дебат в Народното събрание имаше много малко аргументи от страна на ГЕРБ, с които да защитят искания вот на недоверие на правителството". Това каза по Радио Пловдив деутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев. По думите му, дебатът дори е изглеждал скучен. 

"Наложи се председателят да даде почивка, защото нямаше изказвания, а това е странно при вот на недоверие", добави той. Затова той не смята, че обявените от ГЕРБ аргументи за искане на вота са основателни.

Михал Камбарев очаква подкрепа за правителството от депутатите от "Има такъв народ".

"В последните седем дни много неща станаха ясни, отцепиха се хора от ИТН, които споделиха вътре каква е била динамиката и какви неща са се обсъждали. Затова моята вяра е, че има още такива хора, които в момента може би още нямат смелостта да го направят, но очаквам, че утре този вот няма да мине. "Не вярвам, че в този парламент при толкова много хора всеки ще рабати за партийния лидер, а не за народния интерес", добави той.

Според Михал Камбарев протестите, предизвикани от отстраняването на Никола Минчев от председателския пост в парламента, са изиграли важна роля в решението на представители на ИТН да напуснат организацията.

.

Още от категорията

Габриела Петрова в "Добро утро, ден"

Една от най-добрите български спортистки през последните години – Габриела Петрова ни гостува тази седмица в „Добро утро, ден“. Тя е състезателка на Локомотив – Пловдив по лека атлетика в тройния скок.  Кариерата й тръгва към върха, когато става европейска шампионка  до 23 години в Тампере, Финландия през 2013 г. Два пъти е участвала на..

обновено на 04.12.22 в 13:17

Изборите в България се "американизират"

Въвеждането на хартиено и машинно гласуване и споровете кое е по коректно „американизира“ процедурите по изборите в България, смята политологът Димитър Димитров, член на Централната избирателна комисия. Той обясни: „Демократите в САЩ обикновено гласуват по пощата, в плик, предварително, докато републиканците се нареждат чинно и гласуват в..

обновено на 02.12.22 в 17:28

Искат да разрушат доверието в машините както в бюлетините

Това, което се случва сега, не е връщане на хартиената бюлетина и преминаване към смесено гласуване, а е унищожаване изцяло на машинния вот. Машините, които ще се използват, са превърнати в обикновени принтери, заяви в предаването "Ден след ден" депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков . Той обясни, че няма да се вземат под внимание..

публикувано на 02.12.22 в 16:32

Върнахме правото на хората да избират как да гласуват

"Това, което направихме вчера, е да върнем правото на хората на избор дали да гласуват с хартия или с машина, каза за Радио Пловдив Десислава Трифонова, депутат от ГЕРБ-СДС. „Истерични спекулации на колегите от "Продължаваме промяната“ нарече тя, твърденията, че с промените в Изборния кодекс се цели подмяна на вота на избирателите. По думите и хората..

обновено на 02.12.22 в 16:29

Деца от уязвими групи обогатяват знания с творчество

В последната рубрика на Радио Пловдив и Изпълнителната агенция „Програма за образование“ представяме проекта „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Пловдив чрез подобрен достъп до образование, заетост и здраве“. Той се финансира от оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж и „Развитие на човешките..

публикувано на 02.12.22 в 11:10