Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молебен против катастрофи отслужват в храма "Св. Марина"

| обновено на 23.06.22 в 06:35

Молебен за здраве на всички участници в движението по пътищата ще бъде отслужен тази сутрин в катедралния храм „Света Марина“ в Пловдив. 

В инициативата се включват полицията, областната администрация и община Пловдив. 

Със силата на църковното богослужение се призовава за повече загриженост, спазване на правилата за безопасност и повишено внимание от страна на всички участници, за да бъдат избегнати тежките катастрофи с жертви и ранени в Пловдивска област. 

На молебена ще присъстват областният управител Йордан Иванов, кметът Здравко Димитров, заместник-кметът по транспорта Тодор Чонов, директорът на пловдивската полиция ст. комисар Димитър Балев, зам.-директорът Васил Костадинов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ – комисар Костадин Костов, началникът на сектор „Пътна полиция“ – гл. инспектор Йордан Милушев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестът на Георги Георгиев е незаконен

Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна заповедта за задържане на Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора Михайлова, съобщи адвокатът му Валентин Димитров. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране. Делото, по което е решението, е образувано по жалба на задържания, в която той е поискал да..

публикувано на 05.06.24 в 21:26

Правителството отпусна 10,5 милиона лева за карловските села

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери от Закона за държавния бюджет за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия по бюджета на община Карлово. С Постановлението се одобряват 10 563 512 лева по бюджета на община Карлово за извършване..

публикувано на 05.06.24 в 15:07

Пловдивчани протестират срещу насилието над животни

Пловдивчани излязоха на мирен протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на години от собственика си.  Питбулът беше открит в безпомощно състояние от ученици от Френската гимназия в Пловдив.   Животното имало рани и следи от порязване, затова гимназистите подали сигнал в полицията. Установен е собственикът на животното..

обновено на 05.06.24 в 13:42

Протест на животновъди блокира Подбалканския път до Калофер

Близо 200 животновъди от района на Карлово и Калофер блокираха Подбалканския път от западния вход на Калофер. Пътната артерия ще остане затворена за час, а екипи на полицията пренасочват движението през града. Причината за протестите е ограничения достъп до планинските пасища.  След като вчера животновъдите от района на Карлово и Калофер..

публикувано на 05.06.24 в 13:38

Президентът откри "Хемус", износът на отбранителни продукти бележи 30% ръст

Военната ни индустрия има важни икономически и социални измерения. Тя осигурява и националната сигурност на страната ни. Тази година изложението има особена стойност. Разпалване на нови военни конфликти в различни точки на света и пълномащабната война Русия - Украйна изправят отбранителната индустрия пред големи предизвикателства. Само с..

обновено на 05.06.24 в 12:15