Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Балетно студио "Буратино" чества 55-годишнина

| обновено на 26.06.22 в 16:28

Със спектакъла „Споделени моменти“ В Дом на културата „Борис Христов“ Балетно студио  „Буратино“ ще отбележи 55 години от създаването си.  Музиката включва произведения от Глинка, Гуно, Цимер, Арлен, Георги Андреев. Хореографията е на проф. Желка Табакова и д-р Бонка Матова. В концерта участват всички ученици на балетната школа и гости-солисти. Сред тях са бивши ученици, приятелите от ансамбъл „Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева и Мюзикхолен театър Пловдив с художествен ръководител и хореограф Николай Серафимов – носител на Награда Пловдив 2022г.  

„Всички ние ще излезем на сцената самостоятелно със своя облик, с откритото си лице с вече създаденото си име. С приятелите си“, казва по повод събитието Маша Иванова, балетен педагог и художествен ръководител на Балетно студио „ Буратино“.

Припомням, че в далечната 1967 г. инициатор  и пръв балетен педагог на школата е Русалия Кирова, солистка в балета на Пловдивската опера. Кирова става и инициатор и педагог на първите балетни класове към Музикалното училище, днес Национално училище по музика, танци и изкуства „Добрин Петков“ Пловдив.

Спектакълът „Споделени моменти“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града.


Още от категорията

Трима в Пловдив и петима в страната са задържани за фалшиви бомбени имейли

Двама 15-годишни ученици са задържани в Пловдив за изпращането на фалшиви бомбени имейли. В Шесто Районно управление на МВР е арестуван  и трети -  пълнолетен и криминално проявен, който също е изпратил бомбена заплаха към пловдивско училище.  В Пловдив главният секретар на МВР Петър Тодоров обобщи, че след понеделник и вторник, когато е установена..

публикувано на 01.04.23 в 18:38

Ученик от Пловдив е задържан за изпратени имейли с бомбени заплахи

ГДБОП задържа още един подател на имейли за бомби в училища. 16-годишният ученик е задържан заради изпратени от него имейли със заплахи за поставени взривни устройства в училища в четири града у нас. Младежът е арестуван днес в Пловдив в апартамент на улица "Калина" в район "Източен. Установен е и неговият приятел, с когото са пращали мейли и..

публикувано на 01.04.23 в 15:52

Пловдив става по- зелен с 85 нови чинари

85 чинара бяха засадени днес в Пловдив. По инициатива на "Тракия икономическа зона"  20 нови дръвчета бяха засадени по улица "Владивосток" до Гребната база и 65 по бул. "Освобождение".  Чинарите са засадени като компенсация на премахнатите изгнили и опасни кълбовидни шестили. До дни предстои изграждането на вази около тях и възстановяване на..

публикувано на 01.04.23 в 15:17

При достоверен сигнал за бомба СИК се запечатва до пристигане на полиция

Под полицейска охрана започна транспортирането на машините за гласуване до секционните комисии в Пловдив и областта, чийто общ брой е 905.  Началникът на отдел "Охранителна полиция" Костадин Костадинов обясни, че след като днес СИК-овете приключат работа с поставянето на параваните за гласуване, машините и изборните книжа, полицията ще поеме..

публикувано на 01.04.23 в 11:40

Членове на СИК получават изборните книжа за вота утре

Днес по график  се раздават изборните книжа и материали на секционните избирателни комисии, които трябва да ги отнесат в изборните помещения. Това съобщи главният секретар на община Пловдив за Радио Пловдив Ангелина Топчиева.  Опашка се изви пред служба ГРАО на район Северен в Пловдив. Днес трябва също така да се преброят бюлетините, да се тестват..

публикувано на 01.04.23 в 10:46