Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със заема от 12 милиона лева изграждат козирката на Колежа


Със заема от 12 млн. лв., тегленето на който беше утвърдено на последната сесия на Общинския съвет на Пловдив, ще бъде завършена козирката на ст. „Христо Ботев“. Това уверение дадоха  кметът Здравко Димитров и  строителят на съоръжението Илиян Филипов, които се срещнаха днес с фенове на жълто-черния тим, проектанти и представители на ръководството на „Ботев“ Пловдив.

Обсъдени бяха и следващите стъпки по изграждането на стадиона, като предстои във възможно най-кратки срокове да се извършат съгласувателните процедури с ВиК, с EVN, с Топлофикация, за да се пристъпи към изграждането на абонатна станция, на терена с поливна и отводнителна система и т.н.

Предстои още работа около изграждането и на билетната система. Управителите на „Ботев“ Пловдив Алексей Жуковин и Герман Чистяков предложиха на стадиона да не се изгражда каса за билети. „И сега около 90% от билетите се продават онлайн. Няма ли такава каса, и сигурността ще е по-добра“, обясни Жуковин. Проектантите обясниха обаче, че касата е изискуема по закон.

Кметът Здравко Димитров беше категоричен, че предстоят още срещи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
ЦСКА 1948 обърна Ботев с 2:1

"Ботев" е аут от битката за седмото място

ЦСКА 1948 се доближи на победа от заветното седмо място, което дава право на бараж за Европа, след като обърна Ботев (Пловдив) с 2:1  в среща от 35-ия кръг. На стадиона в Бистрица носителите на Купата, които доиграват сезона, поведоха в резултата пет минути след началото на второто полувреме след точната дебютен гол на Кристиан Нвачукву. Десет минути..

публикувано на 23.05.24 в 22:31

Кулинарен фестивал за ценители и любители

И тази година всички любители на добрата, тертиплийски приготвена храна ще могат да се потопят в поредното издание на Plovdiv Food Park Festival, който стартира на 30 май и ще продължи до 2 юни.  Овкусен със сол-пипер, ухание на канела, мента, карамел и хмел, тази година  фестивалът обръща специално внимание на нетрадиционни ястия, инернационални..

публикувано на 23.05.24 в 17:29
Александър Томаш,

Локо се раздели с Александър Томаш

Александър Томаш повече няма да води Локомотив (Пловдив), съобщиха официално от клуба. "Днес се проведе среща между собственикът на Локомотив Христо Крушарски, изпълнителният директор Венко Рахталиев, спортният директор Илко Пиргов, членът на борда на директорите Димитър Палазов и Александър Томаш. След нея беше взето решение Александър Томаш да..

публикувано на 23.05.24 в 17:24
България игра контрола с Иран на стадион

Националите ще играят на стадион "Христо Ботев"

Националният отбор на България ще домакинства на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в мачовете си до Нова година, заяви президентът на БФС Георги Иванов. Футболният ни съюз ще се възползва от най-новия изграден стадион у нас, за да посреща противниците.  "Смятам, че едно прекрасно съоръжение е стадион "Христо Ботев" и националният отбор ще изпита..

публикувано на 23.05.24 в 16:47

Голът на Конте е номер 1 във финала за Купата

Голът на Антоан Конте, с който Ботев (Пловдив) поведе на Лудогорец с 1:0 във финала за Купата на България, бе определен за номер 1 в мача. Българската професинална футболна лига пусна допитване сред футболните фенове, които можеха да избират между петте попадения в мача, който пловдивчани спечелиха с 3:2. Антоан Конте засече топката с глава,..

публикувано на 23.05.24 в 16:04