Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Дигитален новатор стана преподавателка от МГ-Пловдив

| обновено на 04.07.22 в 06:58

Сред наградените 12 учители от цялата страна в конкурса „Дигитални новатори в образованието“ 2022 г. е Виолета Маринова, старши учител по информатика и информационни технологии в ОМГ "Академик Кирил Попов“ - Пловдив.  

Инициативата се реализира за трета поредна година от Българската асоциация по информационни технологии, и е под под патронажа на Министъра на образованието и науката.

Пловдивската преподавателка получи награда в категорията Мултиплициране на иновативните учебни решения. Виолета Маринова е автор на новите учебници на издателство "Педагог 6" по компютърно моделиране и информационни технологии за 5. и 6. клас.

Другите категории са: Технологични иновации, Интерактивност при преподаването, Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии. Общият брой кандидатури, които бяха подадени тази година, е 91,сравнено с 85 през 2021 г. 

Отново най-много учители кандидатстваха в категорията Интерактивност при преподаването – 38. За категориите Технологични иновации – 23 преподаватели, Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии – 9, Мултиплициране на иновативните учебни решения – 21.


Галерия

Още от категорията

Работи се активно по организацията на честни избори

За съжаление на предварителните консултации за състав на местните районни избирателни комисии за Пловдив и областта не бе постигнат консенсус, каза областният управител Ангел Стоев. Така решението остава в правомощията на ЦИК и най-вероятно утре ще стане ясно състава на двете комисии.        Неприятен момент за избирателните комисии в процедурата..

обновено на 11.08.22 в 11:23

Реалистично е между 4 и 8 партии да влязат в НС

Реалистичната прогноза е между 4 и 8 партии да влязат в състава на новия парламент след изборите на 2 октомври. Това коментира политическият анализатор доц. Стойчо Стойчев в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. „От точния брой зависи и формулата на следващото коалиционно управление. Сигурно е, че новото управление ще бъде или..

публикувано на 11.08.22 в 10:41

Всяка хубава рецепта започва с любопитството

Днес- 10-и август, е професионалният празник на готвачите. Чества се в деня на църковния празник Св. мчк и архидякон Лаврентий - техен покровител и закрилник. Шеф Румен Москов в предаването "Точно днес" разказа за предизвикателствата, пред които е изправен бранша им във време на енергийна, икономическа и здравна криза.  Според него в момента..

публикувано на 10.08.22 в 10:48

ГЕРБ излиза по-изпран след всички избори

С всички нови избори се завърта една политическа пералня, от която ГЕРБ излиза малко по-изпран. Тази теза защити политологът Първан Симеонов в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. Той прогнозира още, че при тежка криза в страната ще бъде създадена прагматична, а не идеологическа коалиция. „ГЕРБ няма да имат проблем да..

публикувано на 10.08.22 в 10:11