Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За своя сметка строителят възстановява срутения таван на санирания блок

В горещия юнски следобед по нищо не личи, че блок №11 на ул. "Генерал Колев" е преживял абсурден инцидент, за радост, без последствия. Поне отвън вход "А" на зеленобялата сграда с 5 входа не дава знаци, че големи парчета от изолацията на тавана на последния етаж са се откъртили  и са рухнали на стълбите, по които живеещите на осмия етаж не могат да стигнат до апартаментите си. 
Повече от 24 часа по-късно рухналите части стиропор, лепило и замазка продължават да грозят иначе добре изглеждащия не само отвън, а и откъм стълбището вид на реновираната сграда. Хората са лаконични в коментарите си, не отказват даговорят за случилото се, като търсят причината за него в лошите материали, използвани  в процеса на саниране, некачественото изпълнение, непрекъснато сменящия се състав на  строителните работници. 
Любомир Стойчев - един от управителите на фирмата, направила ремонта, призна, че в хода на санирането са сменили няколко бригади, защото да намериш качествени работници в България е трудно. Постоянно са наблюдавали какво се прави на обекта, вложили са качествени материали, но очевидно е имало пропуски в изпълнението и струтването е факт. 

Стойчев обеща в рамките на седмица да възстановят за своя сметка щетите в блока.


Още от категорията

Пазарджик събира хуманитарна помощ за хората в Турция и Сирия

В Пазарджик започна събиране на помощи за пострадалите от земетресенията в Турция.  Организатори са доброволческата организация „Добро сърце“, клуб „Бъдеще за Пазарджик“ и "Планинско спасяване“.   Частни фирми съдействат за осигуряването на складово помещение, както и за пакетирането и транспорта на помощите до Турция.  До ден ще се..

публикувано на 07.02.23 в 16:28

Мюфтийството в Пловдив помага на засегнатите от земетресението

Районното мюфтийство в Пловдив също се включва в подпомагането на пострадалите турски градове от земетресението. Те ще събират парични помощи след края на петъчната молитва.  За целта на изходите ще бъдат поставени няколко урни. Това заяви Ахмед Пехливан, председател на Мюсюлманското настоятелство.  Той обясни още, че ще има възможност да се..

публикувано на 07.02.23 в 15:58

За Турция замина и екип на формированието "Пловдив 112"

Шестима доброволци, сред които две жени, от доброволно формирование „Пловдив 112“ заминават днес за Турция, за да се включат в спасителните акции след опустошителното земетресение в южната ни съседка. Те са напълно екипирани и оборудвани и ще останат в Турция за около седмица, като ще бъдат в постоянна  координация с Главна дирекция „Пожарна..

публикувано на 07.02.23 в 15:08

Противоепидемичните мерки в Пловдив и областта се отменят от четвъртък

Отменят въведените противоепидемични мерки за Пловдив и областта предсрочно от четвъртък.  Това стана ясно след съвместно заседание на Областния оперативен щаб и медицинския щаб на РЗИ-Пловдив. Припомням, че действието им беше удължено до този петък включително. Причината е, че нивата на заболеваемостта са спаднали драстично сред всички възрастови..

публикувано на 07.02.23 в 12:02