Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

За своя сметка строителят възстановява срутения таван на санирания блок

В горещия юнски следобед по нищо не личи, че блок №11 на ул. "Генерал Колев" е преживял абсурден инцидент, за радост, без последствия. Поне отвън вход "А" на зеленобялата сграда с 5 входа не дава знаци, че големи парчета от изолацията на тавана на последния етаж са се откъртили  и са рухнали на стълбите, по които живеещите на осмия етаж не могат да стигнат до апартаментите си. 
Повече от 24 часа по-късно рухналите части стиропор, лепило и замазка продължават да грозят иначе добре изглеждащия не само отвън, а и откъм стълбището вид на реновираната сграда. Хората са лаконични в коментарите си, не отказват даговорят за случилото се, като търсят причината за него в лошите материали, използвани  в процеса на саниране, некачественото изпълнение, непрекъснато сменящия се състав на  строителните работници. 
Любомир Стойчев - един от управителите на фирмата, направила ремонта, призна, че в хода на санирането са сменили няколко бригади, защото да намериш качествени работници в България е трудно. Постоянно са наблюдавали какво се прави на обекта, вложили са качествени материали, но очевидно е имало пропуски в изпълнението и струтването е факт. 

Стойчев обеща в рамките на седмица да възстановят за своя сметка щетите в блока.


Още от категорията

Четири хеликоптера вече гасят пожара между Елшица и Левски

Продължава гасенето на огромния горски пожар между панагюрските села Елшица и Левски.  Над 200 души се борят с огнената стихия, от въздуха гасят и вертолети от авиобаза Крумово.  Четвърти хеликоптер на авиобаза Крумово се включи тази вечер в гасенето.   В Панагюрище остава в сила частичното бедствено положение. Няма замърсяване на въздуха в..

обновено на 09.08.22 в 21:43

ВМЗ е на печалба, служебният министър на икономиката греши

Ръководството на ВМЗ – Сопот опорверга днешното изказване на служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, че икономическото състояние на оръжейницата е влошено и загубите само за два месеца  надхвърлят 100 млн. лв.  Новият директорски борд твърди, че заводът дори отчита 48 млн.лв. печалба за полугодието, докато  при управлението на..

обновено на 09.08.22 в 16:48

"Бизнесът за Пловдив" иска да бъдат рестартирани важни проекти за града

Продължаване на диалога с бизнеса и рестартиране на важните проекти за областта и града бяха в центъра на разговорите на областния управител на област Пловдив Ангел Стоев и най-голямото работодателско обединение в региона - „Бизнесът за Пловдив“. „Един от приоритетите по време на ограничения ми мандат е да възстановя добрия диалог между държавата и..

публикувано на 09.08.22 в 16:14

Болните с Covid в Пловдив са много повече от регистрираните

По данни на РЗИ 14-дневната заболяемост от COVID-19  в Пловдивдивска област е 270 на 100 хиляди души , а във възрастова група 0 -18 години – 127 на 100 хиляди души.  Активните случай към днешна дата са 1117 като 10% от тях са хоспитализирани. Те са настанени  в 7 лечебни заведения за болнична помощ в областта като на интензивно лечение са 2..

обновено на 09.08.22 в 14:16