Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Двойно поскъпна строителството на новата Детска клиника

Почти двойно по-голяма сума е необходима за изграждане на новата сграда на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“, заради увеличените цени на стоките и услугите в строителството. Това стана ясно от думите на икономическият директор на лечебното заведение Момчил Мавров. Той уточни, че с актуализацията на държавния бюджет за клиниката се отпускат 25 милиона лева, което на практика означава, че строителството може да започне.

Между 30 и 36 месеца ще са необходими за изграждане на новата Детска клиника, която ще е разположена на 18 000 квадратни метра разгърната площ, ще бъде на осем етажа и ще има топла връзка с основната сграда на Университетска болница „Свети Георги“ на „Пещерско шосе“.

„Със средствата, които бяха отпуснати през 2020 година и със средствата, които сега депутатите гласуваха, в размер на 25 милиона лева, може да започне строителството. Но са необходими административни процедури“, каза пред Радио Пловдив икономическият директор на лечебното заведение Момчил Мавров.

Предстои да се стартира процедура по Закона за обществените поръчки за изпълнител на строителството, след което то може да започне, тъй като вече има разрешение за строеж. В Детска клиника ще се обслужват малки пациенти от цяла Южна България.

„Пловдивската клиника на практика ще бъде една малка детска болница“, каза още Мавров.

Цялото интервю с Момчил Мавров можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Работи се активно по организацията на честни избори

За съжаление на предварителните консултации за състав на местните районни избирателни комисии за Пловдив и областта не бе постигнат консенсус, каза областният управител Ангел Стоев. Така решението остава в правомощията на ЦИК и най-вероятно утре ще стане ясно състава на двете комисии.        Неприятен момент за избирателните комисии в процедурата..

обновено на 11.08.22 в 11:23

Реалистично е между 4 и 8 партии да влязат в НС

Реалистичната прогноза е между 4 и 8 партии да влязат в състава на новия парламент след изборите на 2 октомври. Това коментира политическият анализатор доц. Стойчо Стойчев в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. „От точния брой зависи и формулата на следващото коалиционно управление. Сигурно е, че новото управление ще бъде или..

публикувано на 11.08.22 в 10:41

Всяка хубава рецепта започва с любопитството

Днес- 10-и август, е професионалният празник на готвачите. Чества се в деня на църковния празник Св. мчк и архидякон Лаврентий - техен покровител и закрилник. Шеф Румен Москов в предаването "Точно днес" разказа за предизвикателствата, пред които е изправен бранша им във време на енергийна, икономическа и здравна криза.  Според него в момента..

публикувано на 10.08.22 в 10:48

ГЕРБ излиза по-изпран след всички избори

С всички нови избори се завърта една политическа пералня, от която ГЕРБ излиза малко по-изпран. Тази теза защити политологът Първан Симеонов в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. Той прогнозира още, че при тежка криза в страната ще бъде създадена прагматична, а не идеологическа коалиция. „ГЕРБ няма да имат проблем да..

публикувано на 10.08.22 в 10:11