Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пожар в ресторанта в Радиново обгази баща и син

На 25 сигнала за произшествия са реагирали през изминалото денонощие пловдивските огнеборци. Ликвидирани са 10 пожара, от които с преки материални щети са 3. В останалите 7 случая екипи на пожарните служби са гасили пламнали сухи треви, храсти, листна маса и отпадъци. 

Извършени са 8 аварийно-спасителни и помощни операции, от които оказване на помощ при спасяване, катастрофа с транспортно средство и техническо съдействие от служители на сектор СОД.  

На двама души - баща и син, е оказана медицинска помощ в болнично заведение, след като са се нагълтали с дим при пожар.

В петък  следобед огнеборци от Трета служба са били вдигнати по тревога от сигнал за горящо заведение за бързо хранене в центъра на село Радиново. Огънят тръгнал от кухнята, а най- вероятната причина е късо съединение. Щетите- унищожени мебели и около 100 кв. м опушени стени. Само бързата намеса на огнеборците е спасила сградата и намиращ се в близост до нея навес.

65-годишен мъж и неговия 41- годишен син се опитали да гасят огъня до пристигането на огнеборците, но се надишали с токсичните пари и дим , което е наложило оказването на медицинска помощ.

Огнеборци от Първомай са гасили бали с фураж в землището на село Искра. С бързата си реакция пожарникарите са успели да спасят 55 декара със земеделски посеви и над 40 бали. 

Сигнал за горящ покрив на помощна постройка в с. Калояново вдигна по тревога и огнеборците от Хисаря. Малко след 21 часа снощи собственик на имот, потърсил специализирана помощ, след като пламнала ектрическа скара. Огънят бързо обхванал дървена конструкция, но тъй като наблизо се намирала постройка със складирани кожи на рула, лепила и дърва се наложило предислоциране на пожарни автомобили от Пловдив. 

Щетите са имуществени, а полицията в Хисаря ще уточнява причините за произшествието.


По публикацията работи: Севдалин Палаузов
Още от категорията

Четири хеликоптера вече гасят пожара между Елшица и Левски

Продължава гасенето на огромния горски пожар между панагюрските села Елшица и Левски.  Над 200 души се борят с огнената стихия, от въздуха гасят и вертолети от авиобаза Крумово.  Четвърти хеликоптер на авиобаза Крумово се включи тази вечер в гасенето.   В Панагюрище остава в сила частичното бедствено положение. Няма замърсяване на въздуха в..

обновено на 09.08.22 в 21:43

ВМЗ е на печалба, служебният министър на икономиката греши

Ръководството на ВМЗ – Сопот опорверга днешното изказване на служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, че икономическото състояние на оръжейницата е влошено и загубите само за два месеца  надхвърлят 100 млн. лв.  Новият директорски борд твърди, че заводът дори отчита 48 млн.лв. печалба за полугодието, докато  при управлението на..

обновено на 09.08.22 в 16:48

"Бизнесът за Пловдив" иска да бъдат рестартирани важни проекти за града

Продължаване на диалога с бизнеса и рестартиране на важните проекти за областта и града бяха в центъра на разговорите на областния управител на област Пловдив Ангел Стоев и най-голямото работодателско обединение в региона - „Бизнесът за Пловдив“. „Един от приоритетите по време на ограничения ми мандат е да възстановя добрия диалог между държавата и..

публикувано на 09.08.22 в 16:14

Болните с Covid в Пловдив са много повече от регистрираните

По данни на РЗИ 14-дневната заболяемост от COVID-19  в Пловдивдивска област е 270 на 100 хиляди души , а във възрастова група 0 -18 години – 127 на 100 хиляди души.  Активните случай към днешна дата са 1117 като 10% от тях са хоспитализирани. Те са настанени  в 7 лечебни заведения за болнична помощ в областта като на интензивно лечение са 2..

обновено на 09.08.22 в 14:16