Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ракитово гласува за нов кмет

| обновено на 03.07.22 в 18:03
Снимка: Община Ракитово

Над 4 600 избиратели са гласували днес на предсрочните избори за кмет на община Ракитово вкрая на изборния ден, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Избирателната активност в Ракитово надхвърли 25 процента. Денят приклюи без съществени нарушения, в региона бе осигурено асилено полицейско присъствие. 

Четирима са кандидатите за кметския пост - двама учители и двама представители на частния бизнес. Това са Димитър Ташев от партия „Възраждане“, Веска Андонова от БСП и независимите Георги Холянов и Георги Тупаров.

Малко над 16 000 избиратели  могат да гласуват машинно в 16 секционни избирателни комисии и в 1 подвижна СИК, каза за Радио Пловдив председателят на ОИК – Ракитово Стоянка Димчева. 

Полицията осигури допълнителни полицейски екипи в град Ракитово, в Костандово и село Дорково, за да не се допускат нарушения на изборния процес.  

До предсрочните избори се стигна след кончината на досегашния кмет Костадин Холянов, който преди това бе разследван и отстранен заради конфликт на интереси. 

Новоизбраният кмет ще управлява община Ракитово до редовните местни избори през есента на 2023 година.По публикацията работи: Димитър Владимиров
Още от категорията

Четири хеликоптера вече гасят пожара между Елшица и Левски

Продължава гасенето на огромния горски пожар между панагюрските села Елшица и Левски.  Над 200 души се борят с огнената стихия, от въздуха гасят и вертолети от авиобаза Крумово.  Четвърти хеликоптер на авиобаза Крумово се включи тази вечер в гасенето.   В Панагюрище остава в сила частичното бедствено положение. Няма замърсяване на въздуха в..

обновено на 09.08.22 в 21:43

ВМЗ е на печалба, служебният министър на икономиката греши

Ръководството на ВМЗ – Сопот опорверга днешното изказване на служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, че икономическото състояние на оръжейницата е влошено и загубите само за два месеца  надхвърлят 100 млн. лв.  Новият директорски борд твърди, че заводът дори отчита 48 млн.лв. печалба за полугодието, докато  при управлението на..

обновено на 09.08.22 в 16:48

"Бизнесът за Пловдив" иска да бъдат рестартирани важни проекти за града

Продължаване на диалога с бизнеса и рестартиране на важните проекти за областта и града бяха в центъра на разговорите на областния управител на област Пловдив Ангел Стоев и най-голямото работодателско обединение в региона - „Бизнесът за Пловдив“. „Един от приоритетите по време на ограничения ми мандат е да възстановя добрия диалог между държавата и..

публикувано на 09.08.22 в 16:14

Болните с Covid в Пловдив са много повече от регистрираните

По данни на РЗИ 14-дневната заболяемост от COVID-19  в Пловдивдивска област е 270 на 100 хиляди души , а във възрастова група 0 -18 години – 127 на 100 хиляди души.  Активните случай към днешна дата са 1117 като 10% от тях са хоспитализирани. Те са настанени  в 7 лечебни заведения за болнична помощ в областта като на интензивно лечение са 2..

обновено на 09.08.22 в 14:16