Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха 37 мигранти, натъпкани в микробус на Подбалканския път

| обновено на 08.07.22 в 13:59

Карловските криминалисти арестуваха трафиканти, превозвали в Подбалкана 37 нелегални мигранти.  Задържани са шофьорът на микробуса с бежанците и негов съучастник, карал пилотна кола, наблюдаваща за патрули. 

Въпреки предпазливите им мерки, към 3 ч. след полунощ, полицейски екип на Подбалканския път забелязал съмнително движещите се автомобили, разпознавайки "почерка"  в подобни ситуации с пилотна охрана. 

Те опитали да спрат микробуса, оказал се с английска регистрация, край село Кърнаре. Той обаче с пълна газ опитал да избяга, а патрулните се втурнали след него с пуснати сирени. 

В крайна сметка, край разклон за Клисура бусът бил блокиран, а шофьорът му, 22-годишен младеж, хукнал да бяга, но бързо бил заловен. Арестуван е и 23-годишният водач на пилотната кола - "Мерцедес" с ямболска регистрация.  

От вътрешността на буса били свалени 37 чужденци без документи за самоличност. Те са мъже на видима възраст между 15 и 25 години и се определят като афганистанци. Бежанците вече са насочени  към  специализиран център за настаняване. 

Случаят е поет от прокуратурата.

По публикацията работи: Севдалин Палаузов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Драмата приключи - Венцеслав Караджов се предаде

Приключи драмата с барикадиралия се в дома си бивш полицай Венцеслав Караджов, който снощи  се барикадира в дома си в Пловдив, вероятно въоръжен. По информация от неговия адвокат Зоя Тошкова, малко преди 6 ч. тази сутрин Караджов е склонил да се предаде без съпротива  и така инцидентът е завършил без пострадали.  Дотук се стигна, след като..

обновено на 17.05.24 в 06:54

Матурите започнаха

Днес зрелостниците ще се явят на първия държавен изпит по български език и литература. В Пловдив и областта той  ще се проведе в 386 зали на 69 училища. Допуснати са 4563 дванадесетокласници от общо 74 училища от Пловдив и региона. Монтирани са камери във всяка изпитна зала, потвърдиха от Регионалното управление на образованието, където също..

публикувано на 17.05.24 в 06:54

Венцеслав Караджов се барикадира в дома си

Осъденият за убийство бивш полицай Венцеслав Караджов се барикадира в дома си в Пловдив и отказва да се предаде.  Върховният касационен съд постанови днес най-тежката присъда - доживотен затвор - за Венцислав Караджов за това, че на 15 май 2015 година е застрелял родителите си.  Мъжът е решил да не излиза, това научи БНР от адвоката му Зоя Тошкова...

публикувано на 16.05.24 в 22:31

Променят разписанията на първите и последните автобуси в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив прие актуализацията на разписанията на част от автобусните линии.  В предложението се премахват първите и последни курсове на някои от тях заради недостига на шофьори и отпадналата необходимост от прекалено ранни и късни автобуси.  В някои от случаите пък се добавят курсове. Предложението беше прието с 24 гласа..

обновено на 16.05.24 в 17:06

Рангел призна, че сам е пребил Митко от Цалапица, близнаците отричат участие

Започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от същото село.   Соченият за извършител на убийство Рангел Бизюрев също бе доведен в съдебната зала като свидетел.  Близнаците Динкови бяха въведени под гневните скандирания "убийци! " на..

публикувано на 16.05.24 в 17:05