Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Il Volo вдигнаха на крака Античния театър

4
Снимка: Анастас Търпанов

Най-красивите млади италиански гласове на тримата музиканти от IlVolo вчера вечерта огласиха Античния театър в Пловдив с музиката на Енио Мориконе и най-доброто от целия си репертоар.

Макар че пловдивчани бяха слушали италианците през лятото на 2021 г., Античният театър и този път беше препълнен от почитатали, дошли и от други градове.

Музиката на маестро Мориконе от прочутите уестърни от 60-те, италианските кино емлблеми „Малена”, „Ново кино Парадизо”, се премесваха с най-класическите и любими на публиката Il Mondo, Nessun Dorma, Te voglio bene assaj на Лучо Дала, арии от Турандот и Caruso.

Новото при тримата музиканти са соловите изпълнения, престваящи различните им характери. Пиеро Бароне екзалтира публиката с емлбемата Lucevan Le stelle, Джанлука я покори с Your Song на Елтън Джон и Can’Help Falling in Love на Елвис, а Иняцио заложи на Селин Дион.

Емоцията от великолепните им гасове, чаровното им присъствие на сцената, общуването с хората,  и красивия спектакъл растеше като кулминация с всеки миг. Il Volo вдигнаха публиката на крака с Delilah, накараха я да плаче с Halleluja,  разтанцува я с Volare.

И разбира се, тъй като те пеят за любов – изпратиха развълнуваната публика, която не искаше да ги пуска да си ходят, със запазената им марка Grande Amore.

Предстоят двата концерта на Il Volo в София – на 13 и 14 юли, в Парк Център Юнак. Последните билети се продават в системата на Ивентим..

Галерия

Още от категорията

Роберто Фонсека и "Нови български гласове" гостуват за първи път в Пловдив на 30 юни

Номинираният за „Грами” пианист Роберто Фонсека от Buena Vista Social Club и носителите на „Латино Грами” камерен хор “Нови български гласове” с диригент проф. д-р Георги Петков се завръщат в България с три концерта в Пловдив, Варна и София след успешната европейска премиера на проекта „ Отвъд нотите - Роберто Фонсека и Нови Български Гласове“..

публикувано на 07.06.23 в 10:29
Петър Влайков

Инвестиция в културата е задължителна

Синдикални организации се готвят да спрат културните събития в страната за една седмица през месец октомври, ако не бъде увеличен бюджетът за сектор „Култура“.  Ще бъдат блокирани театрални и музикални спектакли и концерти. Очаква се да бъдат затворени галерии, музеи, читалища и библиотеки.  Спирането на събитията е заради изготвения от служебното..

обновено на 07.06.23 в 10:19

Великите европейци - Джеймс Джойс

Иронията, която се съдържа в тези думи на Джойс обаче, става двойна поради факта, че той самият звучи като някакъв висш жрец, докато чете ироничния си текст от „Одисей”. Пардон, „Юлисис”, каквото е оригиналното заглавие на книгата. Юлисис е римския вариант на гръцкото Одисеос. Използването на името по този начин веднага насочва към една от..

публикувано на 07.06.23 в 09:30

"Екстазис" на Радослав Бимбалов с премиера в Пловдив на 22 юни

Още с излизането си в книжарниците новият роман от автора на сборника с разкази „Млък“ Радослав Бимбалов покори класациите и се превърна в най-търсеното заглавие на издателство „Сиела“ на Пролетния панаир на книгата. След изпълнената с емоции премиера в София „ Екстазис “ ще проговори за пръв път и в родния на Бимбалов Пловдив, пишат от..

публикувано на 07.06.23 в 09:00

Николай Гешев за бъдещите изяви на Биг бенд „Пловдив“

В неделния следобед на 4 юни, във времето от 17:00 до 18:00 гост в предаването Клуб "Неделя" бе основателят и диригент на Биг бенд „Пловдив“ Николай Гешев.  В много приятна атмосфера разговорът в студиото започна с въпроса: как се е родила идеята за създаването на Биг бенд "Пловдив"?  За почитателите им и за слушателите на радио Пловдив, той..

публикувано на 06.06.23 в 16:47