Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив откриха първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа

Предприятието е първото в Европейския съюз, което произвежда този продукт, подчерта заместник-кметът Стефан Стоянов. Той припомни, че създаването на фабриката е породено от кризата с доставките на хигиенни и защитни продукти от Китай в началото на пандемията от коронавирус и стремежа производството да се премести по-близо до потребителите. 

Според Стоянов новооткритото предприятие потвърждава тенденцията от последните години основните инвестиции в Пловдив и региона да се правят предимно от български предприемачи, съвместно с чуждестранни партньори.

Инвестицията в новото предприятие е за близо 15 милиона лева. То има капацитета да произвежда 800 000 ръкавици на ден. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В Пловдив се провежда кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентите Даниела Алексиева, Тодор Капитанов и Огнян Атанасов ще посетят Пловдив в рамките на започналата в началото на месец април национална кампания на конфедерацията под мотото „По-високи доходи с твоя синдикат“.  Те ще проведат срещи с кмета на Община Пловдив Костадин Димитров, с ръководството на..

обновено на 08.05.24 в 06:38

Известни имена в борбата срещу човешкия папилома вирус в Пловдив.

Известни имена от арт средите се включват в кампанията за борбата срещу човешкия папилома вирус /HPV/ в Пловдив.  Събитието за свързаните заболявания чрез ваксинопрофилактика протича под оригиналния формат за подкрепа -  "Пощенска кутия за приказки с артистично четене"  в пловдивския клуб Allure, бул. Санкт Петербург № 131 от 19.00 ч.   То е..

публикувано на 08.05.24 в 06:38

Борислав Инчев води листата на "Синя България" в Пловдив

Бившият кмет на район „Южен“ и настоящ общински съветник от „Браво, Пловдив“ Борислав Инчев е водач на листата кандидат-депутати на „Синя България“ в Пловдив.  Той е от гражданската квота, съобщиха от коалицията, в която влизат партиите „Консервативно обединение на десницата“, „Консервативна България“, НДСВ, БДФ, ДБГ, движение „Демократично..

публикувано на 07.05.24 в 18:28

18-годишна прегази ученичка в Сопот

15-годишно момиче от Сопот е в болница с опасност за живота, след като е било блъснато от 18-годишна шофьорка в района на спортната зала в града, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Младата водачка водела сестра си на училище, но при обратен завой изгубила управлението на колата и връхлетяла върху две ученички. Едното момиче се отървало само с..

обновено на 07.05.24 в 16:46

Изтече срокът за регистрация на листите с кандидат депутати в РИК

Днес бе последният срок за регистрация на листите на кандидати за народни представители за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Пловдив град е терен на лидерска битка между бившите партньори в управлението за парламентарния вот.   Бойко Борисов и Асен Василев ще водят ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ в градската листа. Досегашните..

публикувано на 07.05.24 в 16:45