Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

5200 лв събра благотворителната изложба за украинските деца

Благотворителна изложба с детски рисунки в помощ за украинските бежанци бе открита в Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Целта на благотворителната акция е със средствата да се оборудва Детски център към Центъра за бежанци в бившата Белодробна болница.

В Центъра за украински бежанци в бившата Белодробна вече живеят 10-ина майки с деца. Една част от жените работят, а за децата полагат общи грижи останалите. За това е нужно да се оборудва специален детски център за отглеждане на малчуганите – споделя идеята си Наталия Еллис, представител на украинската общност в Пловдив.

Една от тези майки, които обитават Центъра, е Марина:

"Първата ни цел е да покажем, че сме за мира. Ние сме само за мира и против войната в името на нашите деца. И втората ни цел е да направим Детски център към Центъра за настаняване на украински бежанци в Белодробна болница. В него децата могат да се занимават и да бъдат гледани, докато майките им работят или ходят на курсове по български език или по професионално обучение" - сподели Марина.

На днешната благотворителна акция са се събрали 5200 лева – достатъчно, за да започне оборудването на Детския център – съобщи Наталия Еллис.

710 лева за три картини на украински художници, живеещи в Израел, брои бившият царски депутат и зам.-министър на земеделието Димитър Пейчев. Той и съпругата му Халина бяха едни от участниците в благотворителната акция, дейно участие в която взе и почетният консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев. 

Благотворителната акция в библиотеката продължава до понеделник, а след това ще е офлайн.

Ето и сметките, по които се приемат дарения:

"Юкрейн съпорт енд реноватион" Фондация
UKRAINE SUPPORT AND RENOVATION   
гр. Пловдив, п.к. 4000,             р-н Централен, бул. Източен 59 ЕИК: 206865340
МОЛ: Наталия Еллис   
Банкови сметки:
BG49IABG70951001063401-лв.
BG31IABG70951401063401-eur
BG93IABG70951101063401-usd
BIC:IABGBGSF
Интернешънъл Асет Банк АД


Още от категорията

Изборите в България се "американизират"

Въвеждането на хартиено и машинно гласуване и споровете кое е по коректно „американизира“ процедурите по изборите в България, смята политологът Димитър Димитров, член на Централната избирателна комисия. Той обясни: „Демократите в САЩ обикновено гласуват по пощата, в плик, предварително, докато републиканците се нареждат чинно и гласуват в..

обновено на 02.12.22 в 17:28

Искат да разрушат доверието в машините както в бюлетините

Това, което се случва сега, не е връщане на хартиената бюлетина и преминаване към смесено гласуване, а е унищожаване изцяло на машинния вот. Машините, които ще се използват, са превърнати в обикновени принтери, заяви в предаването "Ден след ден" депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков . Той обясни, че няма да се вземат под внимание..

публикувано на 02.12.22 в 16:32

Върнахме правото на хората да избират как да гласуват

"Това, което направихме вчера, е да върнем правото на хората на избор дали да гласуват с хартия или с машина, каза за Радио Пловдив Десислава Трифонова, депутат от ГЕРБ-СДС. „Истерични спекулации на колегите от "Продължаваме промяната“ нарече тя, твърденията, че с промените в Изборния кодекс се цели подмяна на вота на избирателите. По думите и хората..

обновено на 02.12.22 в 16:29

Деца от уязвими групи обогатяват знания с творчество

В последната рубрика на Радио Пловдив и Изпълнителната агенция „Програма за образование“ представяме проекта „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Пловдив чрез подобрен достъп до образование, заетост и здраве“. Той се финансира от оперативните програми „Наука и образование за интелигентен растеж и „Развитие на човешките..

публикувано на 02.12.22 в 11:10

Натискът за ръст на заплатите завлича бизнеса в сивия сектор

За 29-ти пореден път, Търговско-промишлената палата ще раздаде годишните си награди за най-високи постигнати бизнес резултати.  Отличените фирми в Класацията на БТПП "Топ 100" са определени въз основа на критерии, показващи устойчивост и успешно управление.  В интервю за Радио Пловдив председателят й Цветан Симеонов заяви, че отличените компании..

публикувано на 01.12.22 в 16:04