Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентич: Ботев преди мен не съществуваше!

Наставникът на  Ботев Азрудин Валентич направи любопитно изказване пред репортерите на летище "Пловдив" при завръщането на "канарчетата" от Кипър.

"Продължаваме да разговаряме с ръководството на клуба. Имах среща със собственика Зингаревич след мача вчера и сега отново ще се обсъдим ситуацията. До довечера ще мога да отговоря на въпроса дали ще остана начело на тима. Разочарован съм, защото не успяхме да привлечем качествени състезатели през трансферния прозорец и не реагирахме достатъчно добре на загубата на Неделев заради контузия. Платихме много висока цена за това", коментира наставникът на Ботев.

"Ако има нещо, което ме нарани, е това, че в първия мач от сезона срещу Хебър (Пазарджик) нямаше никаква подкрепа към отбора от страна на феновете. Към същия този тим, който само месец по-рано завърши трети и спечели исторически бронзов медал за клуба. Постигнатото от нас сякаш беше хвърлено в боклука и веднага беше забравено. Създаде се толкова негативна енергия около тима и това ни се отразява зле, както на играчите, така и на мен", допълни босненецът.

"Откакто дойдох в Ботев, се чувствам самотен и това изстисква енергията ми. Феновете не оценяват това, което постигнахме през миналата кампания. Хората, които разбират футбола, ще видят, че преди да дойда, Ботев не съществуваше като клуб. Падаха с 6:0, а сега е напълно професионален отбор. Това е първият случай, в който губим няколко поредни срещи, и всичко около тима е тотален хаос. Футболът не работи по този начин. Ако Валентич е най-големият проблем на Ботев в момента, вярвайте, че аз никога не искам да бъда проблем за клуба", каза още Азрудин Валентич.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07