Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентич вече не е начело на Ботев (Пловдив)

Азрудин Валентич
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Азрудин Валентич вече не е треньор на Ботев (Пловдив), съобщиха от клуба.

Специалистът ще стане стратегически съветник на собственика на клуба за спортното развитие на „жълто-черните“

Старши треньорът на Ботев II Артур Ованесян ще изпълнява длъжността старши треньор на мъжкия отбор в мача срещу Локомотив (София).

Ботев благодари на Азрудин Валентич за работата му и му пожелава успех на новия пост за подобряване на спортното развитие на клуба.

Азрудин Валентич пое Ботев през 2021 г. и изведе клуба до бронзови медали в българското първенство за първи път от 27 години. За година и половина работа специалистът успя напълно да възстанови подхода към тренировъчния и игровия процес на отбора и да изведе отбора в Европа.

Ръководството и щабът на Ботев благодари на Валентич за приноса му за развитието на клуба и му пожелава успех в бъдещата му дейност.

„Заедно със собственика и ръководството на клуба решихме мачът в Никозия срещу Апоел да е последният за мен като старши треньор на отбора. Това е обмислено и балансирано решение, което вярвам, че ще помогне на клуба да подобри сегашното състояние на нещата и да прекъсне низа от лош късмет. От първия ден на работа в клуба дадох всичките си знания и сили, за да постигна най-добрия резултат за отбора.

В настоящата ситуация е време да направим промени в отбора. Никога не съм се страхувал от отговорността, а сега разбирам, че винаги треньорът е отговорен за резултатите на терена. Ще продължа да прилагам всичките си знания и усилия, за да помогна на Ботев да продължи възходящото си движение в нов по-висок статус. Благодарен съм на собственика и ръководството на клуба за доверието и призовавам феновете да подкрепят отбора в този труден период. Само Ботев”, заяви Азрудин Валентич.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Задава се първоаприлско „Алтер его”

Брой 332 на нашия радио-пърформанс ще звучи около Деня на лъжата – преди него, на самата дата и веднага след нея. Не ви лъжем. Ако не вярвате, проверете сами. В предаването ще отбележим 134-тата годишнина от рождението на големия български хуморист Чудомир. Ще разговаряме с Калин Василев, който пък е актуалният лауреат на Националната награда за..

публикувано на 29.03.24 в 11:23
Григор Димитров ликува

Гришо разби №2 в света Алкарас за полуфинал в Маями

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Маями за първи път в  кариерата си. Най-добрият български тенисист изигра един от най-силните си мачове изобщо и надигра водача в схемата и номер 2 в световната ранглиста Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 за час и 34 минути.  "Той ме накара да се чувствам, сякаш съм на 13..

публикувано на 29.03.24 в 07:45
Георги Николов

Шестима национали се завърнаха в "Ботев"

Футболистите на Ботев (Пловдив) Георги Николов, Атанас Чернев, Димитър Папазов (България U21), Матвей Игонен, Йонас Тамм (Естония) и Фаустас Степонавичюс (Литва U21) се завърнаха от своите участия за националните си отбори и подновиха занимания на клубната база днес. Днес играчите проведоха редовно занимание със своите съотборници в „жълто-черно“ на..

публикувано на 28.03.24 в 17:15

Съдийски назначения 26-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 26-ия кръг в Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Лудогорец бе поверено на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев Пловдив и Черно море ще бъде ръководена от Валентин Железов. Любопитното е, че точно същите арбитри свириха срещите на пловдивските тимове в миналия кръг, а..

публикувано на 27.03.24 в 10:00

Григор Димитров стигна четвъртфиналите в Маями (САЩ)

Поставеният под №11 Григор Димитров стигна четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями (САЩ), след като надигра поляка Хуберт Хуркач в епична битка, продължила 2 часа и 41 минути - 3:6, 6:3 и 7:6 (3).  Хасковлията ще играе за първи път в кариерата си в тази фаза на турнира в Маями, а негов съперник в петък ще бъде поставеният под №1 в схемата..

публикувано на 27.03.24 в 09:58