Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив изплува от гара Враца на втори челен коловоз

Локомотив  се изкачи до второто място във временното класиране на шампионата, след като надви трудно като гост Ботев (Враца) с минималното 1:0. В герой за  черно-белите се превърна Бирсент Карагарен, който съумя да намери път към мрежата на съперника в 71-ата минута.

  Силен дъжд се изсипа на стадион „Христо Ботев“ в минутите преди първия съдийски сигнал. Пороят продължи до края на първата част. Теренът и футболистите подгизнаха.

Въпреки това още в 9-ата минута Бирсент Карагарен  се озова на добра позиция и опита изстрел с десния крак, при който топката мина опасно близо до напречната греда.

Само минута по-късно домакините останаха с човек по-малко. Венцислав Христов удари без топка Райън Бидунга  и логично получи директен червен картон.

Четвърт час след началото черно-белите   бяха много близо до гола, но Ботев Враца оцеля като по чудо. След центриране отдясно вятърът духна топката и тя летеше застрашително към мрежата. Красимир Костов успя да реагира и боксира. Последва страшно меле. Бирсент Карагарен, Димитър Илиев и Преслав Боруков не съумяха да бутнат топката в мрежата от непосредствена близост. В крайна сметка врачани успяха да се справят. Костов се намеси решително и запази мрежата си.

В 38-ата опитният  Пиргов трябваше да се намеса при коварно центриране на Да Силва, което без малко не посети близкия му ъгъл. Преди това Дани Генов го постави под напрежение с изстрел от границата на наказателното поле.

В края на първата част Локомотив получи ъглов удар. Карагарен центрира фалцово, а Боруков свали с гърди. Матеус да Силва овладя, освободи си пространство за изстрел и отправи такъв, но на сантиметри покрай левия страничен стълб на вратата. Определено Костов си отдъхна, защото нямаше шанс да се намеси.

В 50-ата минута се откри най-добрата головата възможност от началото на срещата. Тя беше на сметката на пловдивчани. С глава Карагарен изведе Преслав Боруков очи в очи с Красимир Костов. Централният нападател обаче не успя да преодолее вратаря. Неговият удар беше в обсега на Костов, който изби с лекота.

В 63-тата минута Димитър Илиев засече с летящ плонж центриране отдясно. Топката се оплете в мрежата, но от външната ѝ страна. Малко след това Браян Мендоса получи на левия фланг, проби навътре и стреля. Ударът не беше кой знае колко мощен и Илко Пиргов улови без затруднения.

Пет минути по-късно Браян Переа изведе Даниел Генов сам срещу Пиргов. Стражът на гостите успя да реагира и спаси диагоналния удар на Генов.

В 71-вата минута гол най-сетне падна. Матеус да Силва прати топката в наказателното поле на врачани. Луис Соарес не успя да изчисти с глава. Бирсент Карагарен овладя на далечната греда. Нападателят замахна, че ще бие и преодоля Мендоса, след което прати топката в близкия ъгъл на вратата, пазена от Костов.

Няколко минути по-късно Пиер Зебли овладя на дъгата на наказателното поле и стреля, но много встрани от целта.

В 84-тата Локомотив направи стойностна атака. С няколко бързи паса отбраната на домакините беше матира. Топката стигна до Евандро, чийто завършващ удар беше много неточен.

Две минути по-късно Мартин Атанасов засече с глава центриране от десния фланг но право в ръцете на Илко Пиргов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

платена публикация
Как да изберем перфектните брачни халки?

Сватбеното пътешествие не започва с медения месец. То започва още в момента на заветното “Да!” и продължава докато не завърши и медения месец, а може и след това. Част от това пътешествие на любовта е изборът на перфектните брачни халки за нас и партньора ни, а това е важна стъпка, която не бива да се пренебрегва с лека ръка. Изборът на халки може да..

публикувано на 19.04.24 в 15:19

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00