Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квартали в Пловдив са без вода заради токов удар в помпена станция

| обновено на 03.08.22 в 12:29

Токов удар на помпена станция "Юг" остави без вода кварталите „Смирненски“ и „Прослав“ рано тази сутрин. Засегнати бяха предимно високите етажи на двата пловдивски квартала. След 11 часа водоподаването в района постепенно трябва да започне да се възстановява, увери инж. Антон Гълъбов от ВиК- Пловдив.

„Това са ситуации, които не зависят от ВиК – Пловдив, а от електропреносната система и се получава временно прекъсване на захранването. От ЕВН са ни обяснявали, че това е резултат от аномалии в мрежата.

Ние автоматично включваме резервното захранване, но помпите не могат да се включат едновременно, защото ще се получи хидравличен удар в системата, затова се налага пускане на всеки един помпен агрегат в системата през определено време“, добави инж. Гългъбов.

По думите му, поне веднъж месечно се стига до аварии в помпените станции, заради проблеми в електропреносната мрежа.

Гълъбов уточни, че заради аварията в помпена станция „Юг“ от тази сутрин все още не е спряно водоподаването от помпена станция „Север“. То е било планирано, заради превключване на нови водопроводни връзки от външна фирма пo бул. "България".

След като помпена станция „Юг“ заработи изцяло, ще бъде изключена помпена станция „Север". Тогава се очаква да има нарушено водоподаване по високите етажи в кв. "Кършияка" и на запад от стадион "Марица", каза Антон Гълъбов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължават събитията за обновената Градска градина в Пловдив

И днес продължават събитията по повод откриването на обновената Градска градина в Пловдив.  Заради прогнозата за променлива метеорологична обстановка за 20 и 21 април и за по-голяма сигурност при провеждане на събитията детският празник, предвиден за събота, включен в проявите за откриването на обновената Градска градина в Пловдив, се мести за..

обновено на 20.04.24 в 13:23
Калоян Сухоруков

Юристи от ГЕРБ оглавиха 16-та и 17-та РИК Пловдив град и област

След като на проведените миналата седмица консултации не бе постигнато съгласие за ръководството на Районните избирателни комисии за Пловдив град и област, ЦИК назначи председатели на 2-те комисии. Адв. Калоян Сухоруков от ГЕРБ отново е шеф на 16-та РИК Пловдив – град. Той има дълъг опит в организацията и отчитането на изборни резултати...

публикувано на 20.04.24 в 11:41

В ДГС "Кормисош" отглеждат алпийски козирози

В Държавното ловно стопанство "Кормисош" възобновяват популацията на алпийския козирог. То е единственото в България, в което се отглежда стадо алпийски козирози.  16-те животни са докарани тази година от Бавария, адаптират се добре и вече чакат поколение.  Специфичният вид кози някога е обитавал територията на България и е изчезнал.  Сега в..

публикувано на 20.04.24 в 11:19

Спряха частично ремонта на ОУ "Елин Пелин" заради почти зазидан барелеф

Майстори, ремонтиращи сградата на ОУ "Елин Пелин", почти зазидаха барелефа на патрона на училището. За това алармираха от "Спаси Пловдив", като публикуваха и редица снимки в социалните мрежи. "... В училище “Елин Пелин” тече ремонт. Зазидат с гипсокартон барелеф на Елин Пелин. Настояваме безобразието да бъде спряно веднага и да бъде потърсена..

публикувано на 20.04.24 в 10:23

Велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

„За свят без кръвоизливи“ е мотото на велопоход в подкрепа на хората с хемофилия, който ще се проведе в Пловдив.  След старт в 11 ч. на пл. „Съединение“ всички участници ще се насочат по ул. „Стефка Николова“ и преминат по велоалеята на бул. „Марица-юг“, за да достигнат финала пред спортния комплекс на УХТ зад хангарите на Гребния канал. За..

обновено на 20.04.24 в 09:40