Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лъчезар Бояджиев представя „Кристо за начинаещи“ в Sarieva

С изложбата „Кристо за начинаещи“  стартира едноименният проект на  Лъчезар Бояджиев в галерия Sarieva.

Известният български художник – експерт на творчеството, методите и практиките на Кристо и Жан-Клод, ще представи една фантазия – макет за паметник на Кристо, отваряйки пространство за дебат по въпроси за миналото и бъдещето в културата.

В продължение на четири месеца Лъчезар Бояджиев ще се фокусира върху изкуството в обществена среда, обхващайки различни инициативи, свързани с творчеството на  артистичното семейство. Проектът „Кристо за начинаещи“  е пилотен  на галерия Sarieva  и „Фондация Отворени  Изкуства“  в програмата Sarieva Open Arts .

На 6-ти август между 10.30 и 12.30 ч. на различни локации в Пловдив ще се проведе лекционен курс с Лъчезар Бояджиев, уточняват от галерия Sarieva.

Веселина Пеева разговаря с Лъчезар Бояджиев в ефира на "Точно днес".

Цялото итервю може да чуете в прикачения звуков файл. 

По публикацията работи: Христина Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивските художници с обща изложба "Рисунката"

Обща изложба "Рисунката" представя в петък вечерта Дружеството на пловдивските художници в залата на бул. "Цар Борис III Обединител" 153.   Сред авторите са не само членовете на дружеството, а и външни гости.  Творбите им могат да се видят до 13 април 2024 година.  Рисунката е в основата на всичко. Жест, светкавична следа,..

публикувано на 28.03.24 в 13:49

Поетесата Светлана Николова представя "На раменете ми"

Поетесата Светлана Николова ще представи в Пловдив новата си стихосбирка „На раменете ми“ .  Премиерата е тази вечер в читалище „Възраждане“. Книгата е с печата на издателство „Изида“, като повечето стихотворения в нея са отличени с национални и международни награди. „ Бих искала да понеса на раменете си целия свят, но едва ли ще..

публикувано на 28.03.24 в 06:30

Концерт на лауреати на цигулкови конкурси

Тази вечер в Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" - Пловдив ще се състои Концерт на лауреатите на цигулкови конкурси ученици в Републикански лицей „Чиприан Порумбеску“ в Кишинев, в класовете на проф. Галина Буйновски и Дария Буйновски. Началният часна изявата  е 18.00 ч. Участници  са: Щефан-Габриел Луце, Виктория..

обновено на 27.03.24 в 14:29

Откриват новия площад "Театрален" в Пловдив

Новият площад "Театрален" в Пловдив ще бъде официално открит днес, на Международния ден на театъра.  Тържеството ще започне в 12.00 часа в двора на Драматичния театър, където ще се съберат представители от всички артистични институции в града и ще започнат своето шествие по Главната улица.  Финалната точка е площадът между улиците „Лейди..

обновено на 27.03.24 в 10:35

Великите европейци - Пабло Пикасо

Истината е по-различна. Синият период е от картини, пълни с тъга и меланхолия – причина е самоубийството на близък приятел на Пабло. Розовият период пък отразява самотата на художника в един град, известен с тълпите по улиците и шумните компании по кръчмите. През 1907-ма, с прочутата си картина „Госпожиците от Авиньон”, Пикасо полага основите..

публикувано на 27.03.24 в 10:33