Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скандал на церемонията по приемането на властта в Смолян

| обновено на 05.08.22 в 13:21
Емил Хумчев очаква Стефан Сабрутев за церемонията по предаване на властта
Снимка: ФБ на Емил Хумчев

Предаването и приемането на властта в областната управа на Смолян на практика се провали, след като новоназначеният служебен областен управител Стефан Сабрутев не дойде за символичната церемония. Обявеният час от екипа на досегашния областен управител Емил Хумчев бе 10.00 часа днес.

В профила си в социалните мрежи Емил Хумчев от БСП написа: „С уважение поканих служебния областен управител на Смолян в 10.00 ч. да му предам поста, каквато е традицията. За мое голямо съжаление г-н Сабрутев не се отзова на поканата, с което показва личното му отношение към мен и партията, която два пъти го издигна за кмет на Смолян.И нека е ясно на всички - г-н Сабрутев не е областен управител от БСП и БСП не участва в управлението на областта и страната!“, заявява Хумчев.

Той благодари на всички, с които е работил като областен управител на Смолян и допълни: “До скоро, приятели! За мен беше чест!“

Пред Радио Пловдив Стефан Сабрутев нарече това: "Фалшиви новини" и добави: 

"Определеният час бе 11.00 - така, както е посочено в решението на Министерския съвет. Г-н Хумчев настояваше да е по-рано, но му обясних, че имам ангажимент и не мога. Цялата работа е, че г-н Хумчев бърза за Национален съвет на БСП и партийните дела са много по-важни за него от хората. Предполагам, че по нареждане на Корнелия Нинова той е трябвало да бъде в София в точен час и за него това е по-важно". 

Сабрутев допълни, че е приел поста в 11.00 ч. от заместник областния управител Явор Ружинов. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста трима, обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Сечмейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Цалапица да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗХ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще посети Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани от..

публикувано на 26.04.24 в 08:51