Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ангел Стоев вече търси място за работа на двете пловдивски РИК

| обновено на 05.08.22 в 13:42

На официална церемония Ангел Стоев пое за трети път Областната администрация в Пловдив. Той подчерта, че управлението му ще почива на принците, обявени още през първия му мандат - професионализъм, прозрачност и почтеност. 

Областният управител посочи, че основната му задача  е подготовката и провеждането на чесни избори, като още от днес следобед се започва с организацията им. „Има ясно разписан график и отпуснат бюджет“, допълни Стоев. 

По думите му първо трябва да се намери ново място за двете районни избирателни комисии, защото не могат да се ползват панаирните палати, заради есенното изложение. Отпаднал е и вариантът с Колодрума, заради планувано  мероприятие там на 1 октомври. Към момента най-вероятно е да се ползва спортната зала на ПУ "Паисий Хилендарски", обясни Стоев. Според него проблемът ще бъде решен, а с екипа му ще направят всичко възможно изборите да се проведат, както и предишните два пъти без проблеми. 

„Моя цел ще и е осигуряване на стабилност от държавническа гледна точка, защото в момета стабилност липсва. Това се дължи на външни причини - бушуващата война в Украйна и вътрешни – свързани с политическата нестабилност в страната, заяви областният управител. 

Той благодари на екипа на Йордан Иванов за работата през изменалите месеци и свършеното за областта. От своя страна бившият вече областен управител, предавайки символите на властта, призова Стоев и този път да организира честни и прзрачни избори с пресичане на всички корупционни практики. 

На церемонията присъства и заместник-кмета Величко Родопски, който поздрави Ангел Стоев за встъпването му в длъжност от името на Община Пловдив.


Още от категорията

Разкриха група фалшификатори на документи с мрежа от Пловдив до Германия

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима души за разпространение на фалшиви документи. Групата е действала от началото на годината, на територията на  Пловдив и други градове в страната, както и в страни от ЕС и по-конретно в Германия. Изработвани са фалшиви лични карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти. До момента е..

публикувано на 02.12.22 в 16:02

От 5 декември затварят част от бул. "Александър Стамболийски"

Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор предстои въвеждането на временна организация на движението в участък от бул. „Александър Стамболийски“.  От понеделник, 5 декември, около обяд се предвижда да бъде затворена пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“,..

публикувано на 02.12.22 в 15:37

Протест настоя Ангел Стоев да спре новия ОУП на Пловдив

Над 150 пловдивчани протестираха пред Областната администрация срещу приетия от Пловдивския ОбС нов  Общ устройствен план на Пловдив, който дава възможност за строителство върху 30% от терен с обща площ 81 дка в парк „Отдих и култура“. С плакати „Да спасим зеленото сърце на Пловдив“, „Г-н областен управител, спасете една 70-годишна..

обновено на 02.12.22 в 14:14

Нова техника получи ОП "Чистота" в Пловдив

Първите 8 нови машини за почистването на улиците в Пловдив бяха показани в базата на общинското предприятие „Чистота“. Директорът на предприятието Димитър Георгиев обясни, че са закупени контейнеровози, мотосметачни машини, миячна машина, два 16-кубикови сметовози, а до края на месеца чакат още един 7-кубиков сметовоз, който да чисти..

обновено на 02.12.22 в 14:14

Чертаят модерна визия за Зоопарка, предстои ли рестарт?

Заместнки- кметът Пламен Райчев  обсъди идеите за рестарт на строителството на  Зоопарка в Пловдив с екипа проектанти, натоварени със задачата. Според новия проект зоологическата градина ще е обрудвана с най- модерни тахнолии за отглеждане на животните. Вратите на клетките ще се отварят дистанционно за хранене, а датчици в оградните панели на..

публикувано на 02.12.22 в 13:07