Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътните и ВиК ремонти трябва да вървят заедно

Пътните и ВиК ремонтите трябва да вървят заедно. Тази теза защити новият областен управител на Смолян Стефан Сабрутев в предаването „Точно днес“.

Поводът беше блокираният от протестиращи път за Рудозем, за който стана ясно, че след 12 години най-накрая има осигурени пари за ремонт и той ще започне през август.

„Средства за пътя има, но не и за подмяна на водопровода, който попада в обсега на ремонта. Ако така бъде изпълнен ще направим една българска работа – първо ще положим асфалт, а след това ще разкопаем за тръбите, когато се осигурят средства.  Затова ще настоявам правителството да осигури тези средства. Необходими са 3 млн. лв.“, коментира  Сабрутев.

Той подчерта още, че пътната инфраструктура в областта е едно голямо предизвикателство, защото тук има само автомобилни пътища и липсва какъвто и да е друг транспорт.

 По думите на Стефан Сабрутев през последните години е имало забавяне на ремонти в областта. Областният управител даде пример:

„Имаме едно свлачище на над 5 години, което още не е почнало да се строи. Има избран изпълнител, подизпълнител, преведени аванси и дотам.

Все пак не мога да отрека, че текат доста ремонти по републиканската пътна мрежа. Най-сериозният от тях, съответно с най-голяма стойност, е Соколовци – Баните. Има и други включени участъци, които тепърва предстоят да започнат.

Когато бях областен управител ние успяхме да включим обходния път на Чепеларе в ОП „Транспорт“ за 2022 – 2027. Трябваше АПИ да изберат изпълнител. Това е участъка, с който най-бързо можем да се справим“, каза Сабрутев.

Според него заради скока на енергоносителите и строителните материали е възможно част от обектите да бъдат отказани от строителите, ако държавата не анексира договорите им.

Основните приоритети на Стефан Сабрутев като областен управител ще са организирането на честни избори и осигуряване на зимно поддържане. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44