Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два хеликоптера и дрон участват в гасенето на пожара при Елшица

| обновено на 09.08.22 в 16:14

Два хеликоптера от Авиобаза Крумово  се включват в гасенето на пожара между панагюрските села Левски и Елщица.


На място са пожарникари от Панагюрище, Пазарджик, Белово, Септември, Пещера, Велинград, подпомогнати от екипи от Пловдив и Пирдоп. В гасенето участват лесничеи от горските стопанства в региона с високопроходими джипове, доброволци. За изграждане на просеки е изпратена тежка верижна машина от Асарел Медет. Осъществява се взаимодействие с кметовете и областната администрация.

Действията на терена се ръководят от директорите на пожарната в Пазарджик комисар Ангел Ангелов и на полицията в Пазарджик старши комисар Петко Шотлеков. За да получите обективна информация за фронта на пожара и пожара, се използва дрон.

Няма данни за пострадали хора или отказали къщи в зоната на пожара. Работата по неговото локализиране продължава активно. Екипи на полицейското управление в Панагюрище оказват съдействие на гражданите.

Заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов пристигна на място, за да се срещне с горските служители, огнеборците и доброволците, участващи в овладяване на стихията. Заедно със заместник-министъра на земеделието Валентин Чамбов на място е и областният управител на Пазарджик – Трендафил Величков.

Пожарът обхвана над 2 хиляди декара смесени гори, създадени със земеделски площи, но няма пострадали хора от имотите. До късно снощи бяха прокарани 10 метра просеки, за да се спре пътят на огъня, но опасността от разпространението му все още не е преминала, каза кметът на Панагюрище Никола Белишки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Извънгабаритен товар налага реорганизация на движението

Временна реорганизация на движението се въвежда в Пловдив заради транспортиране на извънгабаритен товар, който преминава през територията на областта. Очаква се около 8.30 ч. композицията да пристигне по Източния обходен път и от там да се насочи през жп прелеза на с. Войводиново към Пловдив. Маршрутът е  от ул. „Полет“ – ул. „Георги Бенев“..

публикувано на 19.04.24 в 06:56

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата програма от днес до неделя ще бъде официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои  от 19,30 часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“. Веднага след прерязване на лентата районното кметство в партньорство с Държавна опера –Пловдив..

публикувано на 19.04.24 в 06:52

Министър Цоков ще присъства на дипломирането на педагозите от ПУ

Абсолвентите - бакалаври и магистри от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" ще получат дипломите си на тържествена церемония днес. На промоцията в Пловдив ще присъства и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

публикувано на 19.04.24 в 06:49

Средните училища представят на форум специалностите си

Професионални гимназии, средни училища и училища по изкуства и спорт ще презентират изучаваните при тях специалности на двудневен форум , организиран от екипа по кариерно ориентиране към Център за подкрепа за личностно развитие в Общинския детски комплекс. Изложението „Дни на професиите“ ще се проведе днес и утре в сградата на центъра на бул. „6..

публикувано на 19.04.24 в 06:20

Откриват късноантична сграда "Ирини“ в подлез "Археологически"

В Международния ден за опазване на паметниците на културата в Пловдив официално ще бъде открита късноантична сграда "Ирини“, която се намира в подлез „Археологически“ и е част от сериен обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол, римска провинция Тракия“.   Заедно с това ще бъде отбелязана  и третата годишнина на..

обновено на 18.04.24 в 16:31