Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Болните с Covid в Пловдив са много повече от регистрираните

| обновено на 09.08.22 в 14:16

По данни на РЗИ 14-дневната заболяемост от COVID-19  в Пловдивдивска област е 270 на 100 хиляди души, а във възрастова група 0 -18 години – 127 на 100 хиляди души. 

Активните случай към днешна дата са 1117 като 10% от тях са хоспитализирани. Те са настанени  в 7 лечебни заведения за болнична помощ в областта като на интензивно лечение са 2 възрастни. Сред хоспитализираните 21 деца няма на интензивно лечение. 

250 са новите случаи през изминалите 24 часа, но според личните лекари болните са много повече от тези които се регистрират. Според д-р Георги Цигаровски това води до неточна статистика.  Проблем е че в  момента личните лекари  не могат да издават направления за безплатен тест, каквато възможност имаше преди няколко месеца.  

Друг проблем е че хората не носят маски и д-р. Цигаровски призовава, за да не се сместват потоците,  хората със симптоми първо да потърсят консултация по телефона. 

Общопрактикуващият лекар сподели, че в момента дори не знаем кой вариант на вируса доминира, защото няма достатъчно изследвания. По думите му има хора, които се разболяват по няколко пъти, но го прекарват по-леко. 


Още от категорията

Дете е прието в болница след побой от осиновителката си

Дете на година и половина е прието в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив в тежко състояние след побой, нанесен от майка му. Оказва се, че момиченцето е осиновено през миналата година, а приемната му майка 41-годишна жена от "Столипиново", твърди, че раните по тялото на детето са от падане от леглото. Лекарите обаче са на мнение, че травмите са след нанесен..

обновено на 26.09.22 в 22:19

Обсъдиха подписката за референдума в Белащица

Следобед в сградата на община Родопи започна съвместно заседание на всички комисии в Общинския съвет, а темата бе внесената подписка за референдума за отделяне на село Белащица и присъединяването му към община Пловдив.  Подписката от 490 души, придружена от писмо на инициативния комитет, е внесена в деловодството на община Родопи на 21..

публикувано на 26.09.22 в 16:50

Без арестувани и доказателства за купуване на гласове при акцията в Стамболийски

Специализирана полицейска операция срещу престъпността и изборната търговия с гласове се проведе в уязвими квартали и махали на няколко пловдивски обини - Стамболийски, Перущица и Кричим.  Без задържани и открити доказателства за купуване на гласове протече акцията, извършена на територията на полицейското управление в Стамболийски.  Проверката е..

обновено на 26.09.22 в 15:21

Норовирус е причинил стомашното неразположение на децата в Спортното в Пловдив

Ясен е причинителят на стомашните проблеми на учениците от Спортното училище в Пловдив. В 10 от 11 фекални проби са излоирани норовируси. Това заяви пред Радио Пловдив доктор Милена Панайотова от РЗИ-Пловдив, след като пристигнаха резултатите от Националния център по заразни и паразитни болести.  16 деца от учебното заведение бяха хоспитализирани..

публикувано на 26.09.22 в 14:42

Служители на РЗИ протестират за по-високи заплати

В Пазарджик и в Пловдив служителите на РЗИ излязоха на протест с искане за незабавно увеличаване на заплатите с 30 процента. Здравните служители в Пазарджик приеха декларация,с която се присъединиха към исканията на колегите им от страната. Десетината работещи в РЗИ-Пловдив излязоха пред сградата на инспекцията по време на обедната си почивка,..

обновено на 26.09.22 в 14:03