Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пловдив за 4-и път е домакин на CULTURAMA

Пловдив се включва в четвъртото издание на фестивала CULTURAMA.  

Тази вечер в Етнографския музей „Консоне“ - квартет за старинни инструменти и оперната певица Ина Кънчева (сопрано) ще поднесат на пловдивчани и гостите на града музикален пърформанс. 

Творби на Шуман, Менделсон и Малер ще звучат в първия концерт от програмата на фестивал CULTURAMA. 

Consone Quartet e първият квартет за старинни инструменти, избран за артист от новото поколение на Би Би Си.

С певицата и директор на фондация „Културни перспективи“ Ина Кънчева разговаря Христина Йорданова.


Още от категорията

„Алтер его” в призрачните къщи на Мина Кръстева

„Призрачните къщи“ не е заглавие, което навява викториански ужас. Това е новият сборник с разкази, който Мина Кръстева ще представи в „Алтер его“ тази събота. Текстовете в него са написани с много приятно чувство за хумор, затова им обръщаме по-специално внимание.  Освен това ще форсираме в ефира новите рубрики „Втори дубъл“ и „Прочетено и споделено“...

публикувано на 07.10.22 в 13:48

Пловдивска премиера на филма "Кавал парк"

Документалният филм "Кавал парк" е посветен на Александър Еплер - американец от руски произход, кавалджия , майстор на музикални инструменти, и завинаги влюбен в България и българския фолклор. Три дати с различни локации са предвидени за пловдивските прожекции. Прожекцията на 13 октомври ще бъде в залата на АМТИИ „Проф. Асен Деамандиев“, като..

публикувано на 07.10.22 в 13:45
Величко Минеков

Изложба "Колекция Величко Минеков" в Пазарджик

Художествената галерия „Станислав Доспевски“ в Пазарджик ще представи „Колекция Величко Минеков“. В експозицията ще бъдат показани творби, повечето дарени от проф. Минеков  на родния му град. Художествената галерия притежава най-голямата колекция от творби на проф. Величко Минеков, придобити в периода 1976- 2019-та година.  Колекцията включва..

публикувано на 07.10.22 в 10:36

В "Срещите" - за средновековната медицина

Тази събота в "Срещите" ще погледнем как стои средновековната медицина на Пловдив на платното на времето. И защо се е казвало, че средновековният храм е лечебница на душата и тялото.Защо първо душата?  Гост е проф. Георги Томов, а разказът му е изключително любопитен. 

публикувано на 07.10.22 в 10:26

С поезията на Антина Златкова - "Контражур"

Антина Златкова е родена през 1990 г. в Монтана. Тя е завършила  Публицистика и интердисциплинарни изкуства във Виена, където и в момента живее и работи. Пише поезия на български и на немски език.  Носител е на австрийската награда за поезия „Писане между културите“ през 2012 г.,  като публикува активно в различни издания в България, Австрия,..

публикувано на 07.10.22 в 09:30