Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Личната безопасност е с приоритет при проверка

9
Снимка- Христина Йорданова- Радио Пловдив

Обучение на служители на МВР с полицейски правомищия

От днес до края на месеца всички служители с полицейски правомощия в България ще преминат през обучение за извършване на полицейска проверка, извършване на личен обиск, използване на физическа сила и помощни средства, също проверка на помещения и проверка на транспортни средства. 

В сградата на Областна дирекция на МВР- Пловдив миналата седмица стартира теоретичното обучение, на което като лектори и обучители присъстват служители от школата в Пазарджик.  От тази седмица започна и практическото обучение в сградата на сектор " Специализирани полицейски сили". 

На групи от 20 души се изпращат представители - тази седмица от Районните управления от Пловдив, а в следващите седмици по изготвен график ще преминат обучението всички служители от града, извънградските райони и тези от Криминален отдел  и Икономическа полиция.

В двора на сектор " Специализирани полицейски сили" тази сутрин се проведе демонстрация, която започна с инструктаж на полицаите. 

"Спазването на мерките за лична безопасност на служителите и на хората, към които са насочени проверките, е от първостепенно значение" - каза комисар Костадин Костов - началник отдел „Охранителна полиция“ . 

Бяха разиграни две ситуации. Едната, когато шофьорът на автомобила се подчинява на разпорежданията на полицаите и втора- когато не желае да участва доброволно в проверката, преследване и принудително му спиране.  

Бе демонстрирано и спиране на автомобил с полицейска лента с шипове, която се поставя на пътя.

Целия репортаж може да чуете в прикачения звуков файл. 

Галерия

Още от категорията

Скоро и "белите" рецепти ще станат електронни

По-лесно или по-трудно е отпускането на лекарства в пловдивските аптеки с електронните рецепти, ще изместят ли те хартиените, има ли недостиг на лекарства – теми за разговор с  Димитрия Стайкова  от Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив. Стайкова посочи, че не са си представяли кога ще се получат затрудненията в работата им с предписването на..

публикувано на 26.09.22 в 15:22

Политиците не знаят да общуват, избирателите - да слушат

Партиите не са намерили нито един канал - нито думи и средства, с които да достигнат до избирателите. Очевидно е, че повечето партии - основните играчи, повече говорят за себе си и на твърдите си избиратели, отколкото се опитват да разширят подкрепата си...

публикувано на 26.09.22 в 15:16

Дипломацията е по-ефективна от армията

Войната в Украйна и разширяване на мащабите на военните действия, обявената частична мобилизация от руския президент Владимир Путин и какъв е риска за България, ЕС и света коментира в програма "Точно днес"  геополитическият анализатор проф. Марин Русев.  Според него, на пръв поглед, от декларативна гледна точка нещата се влошават, от една друга..

публикувано на 26.09.22 в 11:29

Трябва незабавно свикване на КСНС към президента

Указът на руския президент Владимир Путин за частична мобилизация не е изненада за експертната общност . Това бе очаквано предвид пораженията, които започнаха да търпят руските окупационни  войски в Украйна. Същевременно, успешното настъпление на украинските сили продължават и това именно принуди Путин, под настойчивите искания на..

обновено на 23.09.22 в 13:32

Очаква ни рецесия и висока инфлация догодина

Рецесия, рекорден дефицит и изключително висока инфлация очакват България в началото на следващата година. Това прогнозира икономистът Красен Станчев в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. По думите му рецесията ще е по-ниска от тази през 2009 г., когато тя беше 5% от БВП. През 2023 г. се очаква тя да бъде около 2% от БВП. Инфлацията на..

публикувано на 23.09.22 в 10:38