Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започва голямото почистване на Младежкия хълм

| обновено на 12.08.22 в 11:18

Българският младежки Червен кръст – Пловдив, съвместно с общината и ОП „Паркове и градини“ организират почистването на една от най-основните алеи на Младежкия хълм. 

Алеята, която е откъм тенис кортовете, е възлова при осигуряването на достъп на пожарните коли в случаи на пожари или други бедствия. Тя води и до детската железница, която е любима дестинация на всички. 

"Всекидневно полагаме грижи за Младежкия хълм. Избрали сме тази алея, защото от тук трябва да минават пожарни автомобили. Започнахме от рано сутринта с техника да почистваме, а след минути с представители на БМЧК ще почистим", разказа директорът на общинското предприятие Веселин Козарев. 


Необходимите материали (чували за смет; ръкавици), както и извозването, са подсигурени от „Паркове и градини“. 

Денят и мястото - Младежкия хълм, са избрани заради международния ден на младежта, който се отбелязва днес, каза директорът на БЧК - Пловдив Таня Георгиева.  


Кметът на район "Централен" Георги Стаменов отбеляза, че Младежкият хълм е около 340 декара паркова площ и е най-голямата паркова зона в района. 


"Много съм щастлив, че толкова хора се включиха в това мероприятие. Убеден съм, че с годините ще успеем да го съхраним за поколенията напред, защото какво е Пловдив без своите тепета?", каза районният кмет и приветства доброволческата инициатива. 

Галерия

Още от категорията

Изследват психичното състояние на майката, пребила осиновеното си дете

Назначена е съдебно-психиатрична експертиза на жената от Пловдив, малтретирала осиновената си дъщеричка на година и 9 месеца. Детето е прието в болница в събота вечерта, в кома и състоянието му и до този момент е критично – съобщи говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев. Много тежко остава състоянието на осиновеното бито дете..

обновено на 27.09.22 в 16:22

Много тежко остава състоянието на осиновеното бито дете

Детето, което е приемът в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив със съмнение за побой, остава в изключително тежко състояние.    Това съобщава пред Радио Пловдив Надя Танева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив. Тя припомни, че майката го е завела в болницата и то остава в кома. От „Социално подпомагане“..

обновено на 27.09.22 в 16:22

Пловдивска област има готовност да приеме още бежанци от Украйна

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев свика заседание на Областния съвет по сигурност във връзка със заповед на министър-председателя Гълъб Донев. Темата бе свързана с необходимостта от планиране на допълнителни дейности по приемане, настаняване и интегриране украинските бежанци на територията на област Пловдив. По данни на сектор..

публикувано на 27.09.22 в 16:01

Нов линеен ускорител заработи в Онкологичния център в Пловдив

Тържествено бе открит и осветен новият линеен ускорител в Комплексния онкологичен център в Пловдив.   Апаратът е последно поколение и е с пълен капацитет за лъчетерапия и с възможност за радиохирургия. Модерната техника е на стойност 5 млн. лв. и дава възможност за прецизно и щадящо третиране на различни тумори, обясни директорът на КОЦ доц...

обновено на 27.09.22 в 15:12
Снимката е илюстративна

Арестуваха две крадли в пловдивски мол

Две жени са задържани при опит да откраднат дрехи от магазин в пловдивски мол.  След идването на полицаите станало ясно, че два дни по-рано от същия магазин те успели да задигнат стоки на стойност около 1400 лева.  Жените са на възраст 18 и 26 години и са направили пълни самопризнания. Иззети са и част от откраднатите дрехи.   За случая е..

публикувано на 27.09.22 в 14:27