Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Жива библиотека" за Деня на младежта

| обновено на 12.08.22 в 13:05

Днес за поредна година в ОП „Младежки център Пловдив“ ще бъде отбелязан Международният ден на младежта. И този път от екипа са подготвили програма, изцяло вдъхновена от идеите на младите хора в града ни.

От 18:00 ч., като част от младежките инициативи, реализирани от центъра, ще се проведе събитие в един по-разчупен и интересен формат - „жива библиотека“. Това е иновативен метод, който цели да създаде диалог, да срещне на живо любопитни „читатели“ и личности, които могат да разкажат за своя професионален или житейски път, да пречупят стереотипите, провокирайки разбиране и интерес.

След това в 19:30 ч. стартира едно по-различно издание на „Вечери на настолните игри“. В него ще вземе участие младият пловдивчанин Мирослав Гаригов. Той ще представи двете настолни игри, които е създал, а участниците ще имат възможност както да чуят повече за самия творчески процес, така и да прекарат една забавна вечер с екипа и доброволците на центъра.

Интервю на Христина Йорданова с Деница Добрева- доброволец в "Младежки център Пловдив", може да чуете в прикачения звуков файл.

А в Карлово бяха посрещнати 180 френски доброволци с 6 тона дарение. То включва 60 автомобила и канцеларски, ученически и спортни материали и пособия за децата на общината. 

Карловските младежи ще предоставят дарените материали и пособия на малките населени места в общината, в които се организират занимания за деца, и на социалните центрове в града.

Още от категорията

„Алтер его” в призрачните къщи на Мина Кръстева

„Призрачните къщи“ не е заглавие, което навява викториански ужас. Това е новият сборник с разкази, който Мина Кръстева ще представи в „Алтер его“ тази събота. Текстовете в него са написани с много приятно чувство за хумор, затова им обръщаме по-специално внимание.  Освен това ще форсираме в ефира новите рубрики „Втори дубъл“ и „Прочетено и споделено“...

публикувано на 07.10.22 в 13:48

Пловдивска премиера на филма "Кавал парк"

Документалният филм "Кавал парк" е посветен на Александър Еплер - американец от руски произход, кавалджия , майстор на музикални инструменти, и завинаги влюбен в България и българския фолклор. Три дати с различни локации са предвидени за пловдивските прожекции. Прожекцията на 13 октомври ще бъде в залата на АМТИИ „Проф. Асен Деамандиев“, като..

публикувано на 07.10.22 в 13:45
Величко Минеков

Изложба "Колекция Величко Минеков" в Пазарджик

Художествената галерия „Станислав Доспевски“ в Пазарджик ще представи „Колекция Величко Минеков“. В експозицията ще бъдат показани творби, повечето дарени от проф. Минеков  на родния му град. Художествената галерия притежава най-голямата колекция от творби на проф. Величко Минеков, придобити в периода 1976- 2019-та година.  Колекцията включва..

публикувано на 07.10.22 в 10:36

В "Срещите" - за средновековната медицина

Тази събота в "Срещите" ще погледнем как стои средновековната медицина на Пловдив на платното на времето. И защо се е казвало, че средновековният храм е лечебница на душата и тялото.Защо първо душата?  Гост е проф. Георги Томов, а разказът му е изключително любопитен. 

публикувано на 07.10.22 в 10:26

С поезията на Антина Златкова - "Контражур"

Антина Златкова е родена през 1990 г. в Монтана. Тя е завършила  Публицистика и интердисциплинарни изкуства във Виена, където и в момента живее и работи. Пише поезия на български и на немски език.  Носител е на австрийската награда за поезия „Писане между културите“ през 2012 г.,  като публикува активно в различни издания в България, Австрия,..

публикувано на 07.10.22 в 09:30